Ar žinote, kaip atsirado Žemės diena ?

Paskelbė saulius

   Viskas prasidėjo 1970 metais balandžio 22 dieną, kai 20 milijonų amerikiečių susirinko į demonstraciją, skirtą aplinkos apsaugai. Taip gimė Žemės diena. Ši diena paskatino žmones suprasti, kaip svarbu įsijungti į aplinkos problemų sprendimą. Po metų Jungtinės tautos oficialiai įteisino kovo 20 – ąją kaip Pasaulinę Žemės dieną.

   Mes, mokiniai, šią dieną taip pat minėjome. Ryte mus visus  pasitiko Jaunųjų miško bičiulių būrelio „Ąžuoliukas“ nariai. Jie  visus sveikino su Žemės diena ir lygiadieniu. Kiekvienam dovanojo iškirptus iš popieriaus paukštelius ir gerą pavasarinę nuotaiką. Mūsų ausis džiugino parskridusių paukštelių balsai. Jie pranašavo tikrą pavasarį.

  Po dviejų pamokų JMB būrelis „Ąžuoliukas“ visus pakvietė išeiti  prie gimnazijos paradinių durų, kur buvo skaitomos eilės, skirtos Žemės dienai, ir skambant Žemės himnui iškelta Žemės vėliava. Tegul ši vėliava primins, kad žemė – visų namai. Mes turime ją tausoti, saugoti ir nenaikinti. Juk be žemės mes – niekas.

  Per ketvirtą pamoką  septintos klasės gamtininkai kartu su mokytoja B. Miščikiene gimnazijos teritorijoje iškėlė penkiolika inkilų, kuriuos pagamino patys namuose iš savo medienos. Inkilai skirti didžiosioms zylėms, varnėnams, baltosioms kielėms, lipučiams.  Daugiausiai atsiliepė į skelbtą akciją „Namelis paukšteliui“ septintokai ir penktokai. Daugiausiai inkilų pagamino septintos klasės mokiniai. Mažai nuo septintokų atsiliko ir penktokai. Nuoširdžiai sakome ačiū.

 

                                                                   JMB būrelio „Ąžuoliukas“ narė Milena Mačiulaitytė

Kategorijos: Naujienos