Paskutinė Europrotų kova

Paskelbė saulius

Ji įvyko vasario 20 dieną mūsų gimnazijoje. Kodėl mūsų gimnazijoje? Nes aš joje mokausi. Esu

 JEK narė (Jaunimo Europos komanda – tai 16-29 m. jaunimas, kuris šiuolaikiškai pristato ES temas).

Praktika rodo, kad vienas geriausių būdų sužinoti daugiau apie Europą įtraukiant dalyvius yra protmūšis. Tą JEK nariai nusprendėme ir padaryti. 5 mėnesiai ir 5 žaidimai – nuo spalio iki vasario. Europrotai – tai vienas smagiausių renginių, kuriuos esu rengusi, ir pati sužinojau daugiau apie Europą, ir nuostabiai praleidau laiką.Viena nieko nebūčiau nuveikusi, todėl dabar atsirado proga padėkoti visai mūsų komandai. Dėkoju  Dominykui Venskūnui – mūsų garso operatoriui. Jam padėjo  Lukas Bernotavičius. Nuoširdžiai ačiū komandos nariams, kurie buvo labai punktualūs, azartiški ir motyvuoti: Emilijai Jokymaitytei, Ievai Kasparaitytei, Paulinai Šulskytei, mokytojai Linai Bakaitienei. Palyginus mus su kitais miestais, buvo ir  taip, kad  iš 10 komandų neliko nė vienos arba iš 24 liko tik 5 komandos,  o mes neišsivaikščiojome ir rungėmės iki garbinos pabaigos. Turėjom 3 komandas, bet pačias geriausias ir ištvermingiausias.

Nauja patirtis, kurią įgijau,  – tai rėmėjų paieška. Tikrai patiko. Nesvarbu, net jei kartais. paskambinus rėmėjams, tekdavo išgirsti ,,Ne“ arba išklausyti visą gyvenimo istoriją, kodėl ne – vis vien buvo labai smagu. Dar kartą dėkoju rėmėjams: gimnazijos direktorei Nijolei Šapolienei, gimnazijos direktorės pavaduotojai ugdymui Irenai Lukšienei, ūkininkui Tomui Skaizgiriui, UAB ,,Jundulai“, UAB ,,Gulbelei“, Šakių jaunimo ir kūrybos centrui, viešbučiui ir restoranui ,,Centras“, Šakių rajono savivaldybei, UAB ,,Urigai“, individualiai įmonei ,,Pas Sauliuką“, laikraščiui ,,Draugas“.

 Jaučiuosi įgavusi daug viešojo kalbėjimo patirties, renginio vedėjos bei derybų įgūdžių, tačiau, svarbiausia, jaučiuosi labai laiminga, kad Lukšiai – Šakiai turi tokius visada pagelbstinčius, protingus ir geranoriškus žmones, nes tik tokių žmonių dėka ir gera gyventi Lietuvoje.

    Palinkėkime sėkmės ,,Žiburio banginiams“ – laimėjusiai komandai, kuri kausis Vilniuje finale dėl pagrindinio prizo – kelionės į Strasbūrą arba Briuselį. Mūsų komanda liko antra, bet ji jaučiasi puikiai:  komandoje nebuvo mokytojų, tad mokiniai galėjo būti  savarankiški ir  pasirikrinti savo žinias.

                                                 Deimantė, 3bg klasė

Kategorijos: Naujienos