Sausis gimnazijoje

Paskelbė saulius

Spalvingai ir linksmai palydėję GAIDŽIO metus (vyko šventinės popietės klasėse, pasveikinome su šventėmis buvusius mokytojus, skautai Lukšių ir gimnazijos bendruomenei išdalino Betliejaus žvakelių šilumą, išradingai pavakarojome vyresniųjų klasių tradiciniame karnavale), šeimose sutikome ŠUNS metus.

Paminėjome LAISVĖS GYNĖJO DIENĄ – Sausio 13-ąją. Gimnazijoje kartu su visa Lietuva 8 val. degėme atminties žvakelės,  vyko akcija „Neužmirštuolė“, abiturientai lankėsi priešmokyklinėje  ir pradinėse klasėse. Jie pasakojo mažiesiems apie tos reikšmingos Lietuvai dienos įvykius. 5 – 4g klasių mokiniai rinkosi gimnazijos renginių salėje, kur tylos minute pagerbėme žuvusiųjų atminimą, susikabinę rankomis giedojome Lietuvos himną, skambėjo posmai, muzika.

Nors ši žiema ir nėra labai dosni sniego, bet pradinukai visgi atrado vieną snieguotą dieną ir gimnazijos stadione liksmai ir triukšmingai  pasportavo. Jie šią valandą sniege įvertino 100 balų.

Abiturientai vyko į Aukštųjų mokyklų mugę 2018. Jiems tai buvo prasminga ir reikalinga išvyka.

Gimnazijoje vyko ketvirtasis Europrotų turnyras (Jaunimo Europos komanda (JEK) organizuoja protmūšį ES tematika, įtraukiantį ir jauną, ir pagyvenusį žmogų. Nuo politikos iki kultūros, nuo sporto iki muzikos – Europrotai paliečia visas temas.). Ir toliau pimauja ,,Žiburio“ banginiai (Šakių „Žiburio“ gimnazijos pirmoji komanda).

Gimnazijos mokinių savivalda paskelbė akcijos „Dovana Lietuvai“ pradžią. Akcija vyks iki vasario 15 dienos, o šventės metu jie raportuos apie savo sukurtas dovanas Lietuvai.

Neliko pamiršta ir tai, kad sausio 26 dieną baigiasi pirmasis mokslo metų pusmetis.

                                                                                   Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos