ERASMUS +

Paskelbė saulius

Per šių mokslo metų rudens atostogas, atstovaudama organizaciją ,,Mokymosi idėjos”, kartu su dar dviem lietuviais turėjau galimybę savaitei išvykti į Ankarą, Turkijos sostinę, kurioje vyko Erasmus+ projektas „Youth involvement in flight and migration”. Šis projektas visus dalyvius, atvykusius iš septynių skirtingų šalių, supažindino su viena iš pagrindinių pasaulio problemų globalizacijos eroje – migracija. Visi dalinomės savo šalių patirtimis emigracijos, imigracijos srityse, taip pat sužinojome  karo pabėgėlių ir prieglobsčio prašančių žmonių sunkumus.

Projekto dalyvių laukė daug skirtingų užduočių, kurioms atlikti  organizatoriai taikė skirtingus kūrybinius metodus, tokius kaip atvejo analizė, fenomenologija, multikultūralizmo sąvokos nagrinėjimas. Laisvo laiko taip pat turėjome pakankamai. Po sunkių darbų galėjome laisvai pramogauti mieste ir  visi artimiau pabendrauti. Kartu su mus aplankiusiais pabėgėliais turėjome galimybę nukeliauti už Ankaros ir daugiau sužinoti apie Turkijos kultūrą ir užmegzti ryšį su atvykusiais svečiais bei  karo pabėgėliais. Pirmiausia aplankėme Anatolijos Civilizacijų muziejų, vėliau, vėjyje skambant gatvės muzikantų atliekamoms dainoms, gėrėjomės vaizdais nuo Ankaros pilies bokšto. Istorinių žinių taip pat buvo galima pasisemti įspūdingame  Atatiurko mauzoliejuje. Žinoma, visi galėjome mėgautis gausia turkiška virtuve. Juk jeigu buvai Turkijoje ir neragavai tikro, tradicinio turkiško kebabo – vadinasi, nebuvai Turkijoje.

Man tai buvo puiki patirtis ir galimybė ne tik gilinti anglų kalbos žinias bei nagrinėti migracijos problemas, tačiau ir bendrauti, užmegzti ryšį su dalyviais iš kitų šalių. Ten praleidau nuostabiai  laiką ir patyriau daug gerų emocijų keliančių nuotykių.

Modesta Gaižauskaitė, 4bg kl.

Kategorijos: Naujienos