Pokalbis su Artūru Šiukšta apie alkoholio žalą

Paskelbė saulius

Lapkričio 6 dieną gimnazijoje lankėsi Artūras Šiukšta. Psichologas, jaunimo prevencinis prodiuseris, Klaipėdos miesto savivaldybės narkotikų kontrolės komisijos narys, Lietuvos blaivybės draugijos „Baltų ainiai“ Klaipėdos padalinio pirmininkas.

 Bendraudamas su 8 – 3g mokiniais apie alkoholio žalą svečias išreiškė susirūpinimą dėl Lietuvoje sparčiai plintančio vaikų alkoholizmo. Buvo kalbama apie tai, kokias priemones pasitelkdami alkoholio pramonės atstovai skatina jaunus žmones tapti svaigalų vartotojais. Susitikime buvo pateikta grėsmingų faktų apie alkoholio vartojimą mūsų šalyje ir pasaulyje, supažindinta su priklausomybę sukeliančių medžiagų poveikiu žmogui ir visuomenei, kalbėtasi apie agresyvaus marketingo įtaką žmogaus, ypač jauno, sąmonei, sprendimams. Pokalbio metu lektorius bandė pasiekti mokinių savimonę, ragindamas juos bent mintimis pabūti geriančio žmogaus draugų ar jo artimųjų vietoje.

Mokinius sužavėjo lektoriaus Artūro Šiukštos bendravimas, jo  įtaigi ir vaizdinga kalba privertė ne vieną susimąstyti, kad alkoholio vartojimas nėra madingas, o laisvalaikio praleidimas gali būti įdomus ir be alkoholio.

                                        Gimnazijos  informacija

Kategorijos: Naujienos