Abiturientai,,iškeitė pamokas į „Studfestą“

Paskelbė saulius

Spalio 26 d. rytą Lukšių abiturientai iškeliavo į Vilnių, kur dalyvavo „Studfeste“.  Tai unikali konferencija – festivalis apie studijas, karjerą ir gyvenimo kelio pasirinkimą pabaigus mokyklą. Renginys pritaikytas gimnazistams, tačiau tinkamas ir savęs neatrandantiems studentams. „Studfesto“ metu pranešėjai dalinosi savo patirtimi, kaip planuoti karjerą, pagal kokius kriterijus rinktis studijų kryptį ir ką daryti jau šiandien, kad galėtum būti sėkmingas pilietis ateityje. Visa tai buvo pateikta linksmai ir įdomiai.

„Studfesto“ dalyviai turėjo galimybę išgirsti net 16 motyvuojančių, įdomių ir naudingų pranešimų. Pertraukų metu buvo galimybė gyvai pabendrauti su aukštųjų mokyklų atstovais bei sėkmingą karjerą susikūrusiais žmonėmis. Po pranešimų visi atsipalaidavo šokdami pagal Radistų ritmą. Moksleivius atlydėjusieji pedagogai  tuo metu galėjo išgirsti kitokius pranešimus, kurių temos yra aktualios jų profesinėje veikloje. Teko girdėti, kad mokytojus šie pranešimai taip pat sudomino ir buvo naudingi.

Abiturientai pataria tikrai nepraleisti progos ir dalyvauti tokiuose renginiuose – jie padeda jaunuoliams formuotis kaip asmenybėms, moko planuoti ateitį ir, žinoma, lyg šviežio vėjo gūsis atpučia naujų idėjų.

 

Viktorija Pavalkytė, 4g klasė

Kategorijos: Naujienos