Vasaros dienoraštis

Paskelbė saulius

Gyvenimas patvirtina, kad  jauni energingi žmonės nuolatos  ką nors veikia. Dar nespėjome pamiršti vasaros.  Atostogų. Kuo gali užsiimti provincijos jaunimas vasarą?  

Birželio 22 dieną gimnazistė Deimantė dalyvavo tarptautiniame projekte  ,,Kuriant mūsų gerąsias emocijas” / „Developing Our Good Vibes”, organizuotame visuomenės instituto ,,Sveikatingumo idėjos“. Jame ji skaitė  pranešimą anglų kalba apie jaunimo politikos stebėsenos tinklą ,,Žinau, ką renku“. Šiame projekte dalyvavo jaunuoliai iš 8 šalių: Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos ir Lietuvos.  Buvo  įdomu sužinoti, kaip skirtingų šalių jaunuoliai vertina politiką. Išvada viena – nė vienoj šaly nėra viskas tobula, ir tik mes patys, piliečiai, galime daryti pokyčius.

 Rugpjūčio 1-9 dienomis Deimantė ir vėl dalyvavo tarptautiniuose jaunimo mainuose Lenkijoje.  Mainuose dalyvavo Lietuvos, Lenkijos ir Vengrijos jaunuoliai nuo 16 iki 18 metų.  Mainų tema – ,,My place is Europe“, todėl dalyviai kūrė logotipus, piešė grafičius ant autobusų stoties sienos, kūrė žaidimus. Vyko lietuvių, vengrų ir lenkų kultūriniai vakarai, kuriuose vieni kitus mokė dainų, šokių, ragavo nacionalinių patiekalų. Buvo ir ekskursijų – kopė į kalnus, matė didžiausią Lenkijos vandens talpyklą, stumbrus, gyvenančius didelėje aptvertoje  teritorijoje. Bet didžiausias lobis – tai bendravimas ir užsimezgę ryšiai.

Deimantė linki visiems būti drąsiems, laisviems, nebijoti bendrauti. Erasmus+ kelionės padeda atrasti save iš naujo, tobulėti ir susirasti tokių draugų, kokių net nesvajojai turėti.

 

Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos