„KARMEN“

Paskelbė saulius

Pirmosios pavasario dienos vakarą, mūsų aktyvioji gimnazijos komanda praleido Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Žiūrėjome spektaklį „Karmen“. Spektaklis buvo kupinas muzikos,veiksmo, dramų ir netikėtų posūkių veikėjų gyvenimuose. Aktoriai sužavėjo visus, buvo sunku suvokti, kad visa tai, kas vyksta scenoje, tėra vaidyba. Didelį įspūdį savo akrobatiniais sugebėjimais paliko ir mūsų kraštiečių, Šakių cirko„Šypsena“ numeriai, kurie buvo svarbi spektaklio dalis.

Kuo ypatingas mums šis miuziklas? Tuo, kad dauguma mokinių pirmą kartą buvo miuzikle. Tuo, kad dauguma žino (skaitę) P. Mérimée novelę (aistringos, laisvos sielos čigonės Karmen istoriją pirmasis papasakojo prancūzų rašytojas Prosperas Mérimée (1845) ir šia istorija įkvėpė daugybę įvairių meno sričių kūrėjų.) Operos scenoje ją išgarsino jo tėvynainis kompozitorius Georges Bizet. Karmen drama sulaukė daugelio meninių interpretacijų šokio, kino formomis. O štai mūsų dienų amerikiečių muzikinio teatro meistrai: dramaturgas Norman Allen, kompozitorius F. Wildhorn ir dainų tekstų autorius Jack Murphy nutarė, kad papasakoti apie Karmen dramą tinka ir miuziklo žanras.)

Taip, novelė P.Merime, bet ji miuziklo autoriams davė tik pagrindinių veikėjų charakteristikas ir istorijos esmę. Naujame miuzikle herojų tarpusavio santykiai, raida kreipiama gerokai nūdienai artimesne linkme, veiksmas vyksta mūsų dienomis, tad ir pasakojimo kontekstas labiau artimas ir suvokiamas.

Pagrindinius vaidmenis miuzikle atliko Gabrielė Bielskytė, ir Egidijus Bavikinas.

Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos