Kalėdinė dovana -„Spragtukas“

Paskelbė saulius

„Spragtukas “– dviejų dalių baletas, pastatytas pagal E. T. V. Hofmano pasaką „Spragtukas ir pelių karalius“. Muziką baletui sukūrė kompozitorius Piotras Čaikovskis. „Spragtukas“ tapo vienu žinomiausių P.Čaikovskio kūrinių.

Sausio 6 dieną Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviai, lydimi socialinės pedagogės A. Maceikienės ir muzikos mokytojos I. Jakienės, turėjo galimybę pamatyti šį spektaklį. Nuostabios baleto dekoracijos, muzika, rūbai, atlikėjai, puiki teatro akustika nepaliko abejingų. O jei pirmą kartą gyvenime pamatei baletą „gyvai“? Tokie vaizdai išlieka ilgam.

Kelionę ir spektaklį dovanojo Airijoje gyvenantys Asta ir Volteris Rowe. Kodėl jie taip sugalvojo pasielgti? Būdami tikri krikščionys, panoro kažką nudžiuginti Kalėdų švenčių proga.

Asta Timinskaitė – Rowe dvylika metų mokėsi Šakių ,,Varpo” mokykloje, nuo mažens dainavo mokyklos chore, su kolektyvu vykdavo į teatrus, koncertus. Kultūra ir muzika tapo neatsiejama jos gyvenimo dalimi. Šiuo metu Asta tebedainuoja savo miestelio bendruomenės chore, yra aktyvi lietuvių bendruomenės narė, renginių organizatorė.

Prieš Kalėdas ji paskambino buvusiai savo muzikos mokytojai Ingirai ir pasakė, kad norėtų švenčių proga dovanoti mokiniams ,,muzikinių įspūdžių‘‘. Ir štai rezultatas – 15 mokinių ir dvi mokytojos turėjo galimybę nemokamai pripildyti savo širdis muzikos garsų. Būdami Vilniuje mokiniai galėjo pasigrožėti Vilniaus eglute, „Akropolyje“ skaniai sukirto (taip pat dovanos dalis) po picą. Iki pilnos laimės nieko netrūko. Šaunu, kad mus supa geraširdžiai, meną mylintys ir jį dovanojantys jaunimui žmonės.

Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos