Ketvirtokai mokėsi kitaip

Paskelbė saulius

Panemunių regioniniame parke iš gausybės ant piliakalnių stūksojusių pilių išliko dvi . Vieną jų, Panemunės pilį, prieš atostogas aplankė 4b klasės mokiniai su mokytojomis Rasa ir Jolita. Ketvirtokai sužinojo, kad ji daugiau nei pusę šimtmečio buvo tyrinėjama bei restauruojama. Pilis statyta apie 1600 -uosius metus vengrų didiko Jonušo Eperješo. Renesanso laikotarpiu jos statybai naudotas itin ekologiškas tinkas, kurio sudėtinės dalys buvo kiaušinių baltymai ir suodžiai. Išklausę pasakojimą lipome į pilies bokštą ir apžiūrėjome gilų karcerį. Panemunės pilis šiandien yra viena mažiausiai pakeistų Lietuvos pilių.

Iš pilies skubėjome į Vytauto Didžiojo karo muziejų, kur mus pasitiko XV a. Lietuvos bajoras. Savo pasakojimu jis nukėlė į kovų su kryžiuočiais, didžiųjų Lietuvos kunigaikščių ir įnirtingų mūšių laikus. Sužinojome apie Lietuvoje naudotus kalavijus, kovos peilius, kirvius, ietis, arbaletus ir lankus. Šios žinios padėjo geriau suprasti sunkų kovų su kryžiuočiais laikotarpį. Edukacijos pabaigoje dalyviai tapo „tikrais kariais“ – užsivilko šarvinius marškinius, užsidėjo šalmą ir paėmė į rankas ginklą.

Pasisėmę karžygių jėgos apsilankėme Vaikų literatūros muziejaus edukacinėje programoje „Šmurkšt atgal į pasaką”. Ištraukę burtą ir persirengę geriausių literatūrinių pasakų veikėjais vaidinome, žaidėme, improvizavome. Buvo įdomu ir linksma mokytis.

4b klasės mokytoja Rasa Kurienė

Kategorijos: Naujienos