Skautų sueiga ,,Ne vien retro“

Paskelbė saulius

Spalio 21- 22 dienomis Lukšių Vinco Grybo gimnazija aidėjo nuo skautiškų žaidimų, šūkių ir juoko. Suvažiavo sugužėjo 250 skautų į tradicinę rudens sueigą ,,Ne vien retro“. Svečių būta iš Šilalės, Šilalės rajono Laukuvos, Šilutės rajono Obelyno, Jurbarko Naujamiesčio ir Vytauto Didžiojo pagrindinių mokyklų. Taip pat atvyko skautų iš Viešvilės, Veliuonos, Raudonės. Labai laukti buvo skautai vyčiai ir vyresniosios skautės, kurie yra pabaigę mokyklas ir išsibarstę po visus Lietuvos miestus, bet tęsiantys savo skautišką veiklą. Žinoma, visu šiuo svečių ir viešnių gausiu būriu džiaugėsi Lukšių ,,Ąžuolo“ draugovė, kurioje šiuo metu yra per 50 skautų ir kandidatų.

Dviejų dienų sueiga prasidėjo atidarymo rikiuote gražiame ir turtingame Lukšių parke. Liepsnojant laužui sueigos komendantas Dominykas Urbštas išklausė visų draugovių raportus ir skanduotes. Susirinkusius sveikino Lukšių miestelio seniūnas Vidas Cikana, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos pavaduotoja Irena Lukšienė bei geros nuotaikos ir puikaus oro linkėjo ,,Ąžuolo“ draugovės draugininkė Jolita Zokienė. Jau sutemus visa rikiuotė su daina išskubėjo į Šv.Juozapo bažnyčią, kurioje buvo aukojamos mišios už skautus.

Turbūt laukiamiausias buvo vakaro laužas, kurio tema ,,Ne vien retro“. Čia visos draugovės sužibėjo savo talentais. Jau namuose pasiruošę programą, skautai dainavo, šoko, improvizavo įvairių stilių dainas. Nuobodžiauti neleido kandidatės į patyrusias skautes- laužavedės Liusija Oliškevičiūtė ir Arijana Bagdanavičiūtė.

Tą vakarą dar ilgai skambėjo juokas žiūrint vasaros stovyklos filmą (juk smagu buvo save pamatyti ir prisiminti patirtus stovyklos įspūdžius). Vėliau, kol jaunesnieji skautai klausėsi įdomaus astronomijos mokytojo Antano Burkšaičio pasakojimo apie žvaigždes, vyresnieji linksminosi skautiškoje diskotekoje, bendravo, dalijosi įspūdžiais.

Nė viena skautų sueiga nepraeina be patyrusių skautų žygio. Naktinėmis Lukšių gatvelėmis grupelė dalyvių žygiavo į Zyplių dvarą. Švintant, pučiant žvarbiam ir gūsingam vėjui, kandidatai į patyrusius skautus davė įžodį – jiems buvo užrišti vyšniniai kaklaraiščiai.

Antroji sueigos diena prasidėjo radijo laidele ir linksma muzika, kuri aidėjo gimnazijos koridoriuose bei klasėse. Radijo laidos vedėjos nuotaikingai pasveikino švenčiančius gimtadienius ir kvietė į rytinę mankštą. Tą dieną oras nelepino, bet visi skautai vadovaujasi šūkiu, kad nėra blogo oro, yra tik bloga apranga. Aplankę Zyplių dvarą ir išklausę dvaro istorijos, visi skautai skubėjo prie didžiulio katilo, kuriame jau virė pietūs. Karšta ir skania sriuba vaišino dviejų skautų tėveliai Vilma ir Giedrius Poškai. Pasistiprinę renginio dalyviai grupelėmis pabiro po Lukšių miestelį, kur jų laukė paskutinė sueigos užduotis – orientacinis žaidimas.

Sueiga ,, Ne vien retro“ pavyko. Skautai vakarėlyje sukosi ne vien retro, bet ir disko bei kitų muzikos žanrų ritmu. Tačiau svarbiausia, kad laiką prasmingai praleido skautiškoje veikloje: žaidė, dainavo, susirado daug naujų draugų. O mūsų svečiai ir viešnios išvažiuodami dėkojo už puikiai praleistą laiką, suteiktą galimybę pažinti nuostabų mūsų Lukšių miestelį.

Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos