Spalio 5 – ąją – mokytojų „skrydis“

Paskelbė saulius

Ši diena mokytojams buvo nuostabiai šventiška, pilna gražių netikėtumą ir gerų emocijų. O kaip galėjo būti kitaip, jei nuo pat ryto prasidėjo… Apie viską iš eilės.

Prieš pamokas pirmojo aukšto vestibiulyje „Oro linijų VGRYBO OF LITHUANIA“ atstovai visiems mokytojams dalijo bilietus į lėktuvą ir kvietė skristi.

Mokytojų kambaryje, kurį iš vakaro išpuošė mokiniai (margaspalvis rudens peizažas su rudens gėrybių pintine ir nuostabiais sveikinimų žodžiais), mokytojus sveikino Šakių rajono meras Juozas Bertašius ir Šakių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas. Padėkos raštais ir gėlėmis buvo apdovanoti mokytojai, kurių mokiniai egzaminų, olimpiadų metu rodė puikius rezultatus.

Po dviejų pamokų gimnazijos vairą perėmė abiturientai ir klasėse pavadavo mokytojus. Mokytojai iškilmingai buvo palydėti į „lėktuvą“, kur juos pasitiko žaviosios stiuardesės ir visa lėktuvo komanda. ,,Lėktuvo kapitonas“ paaiškino, jog kelionės tikslas – pabėgti iš pamokų, kelionės metu nors trumpam pamiršti kasdienybę, pailsėti nuo darbų… ir pačių mokinių.

Taip ir buvo. „Disneilende “ šoko gimnazijos mažieji šokėjai (vadovė Edita Skauronė). „Įsijungus kompiuteriams“ (koks šiuolaikiškas oro laineris !!!) labai nuotaikingą muzikinį sveikinimą atsiunė DEIMANTĖ iš mūsų gimtųjų Lukšių. Dainavo pradinių klasių ansamblis „Rasos lašeliai“(vadovė Rasa Kurienė). Netilo juokas, kai buvo rodomos skaidrės (fotografuojama buvo mokytojams nežinant). „VGRYBO OF LITHUANIA oro linijų company“ pristatė mokytojų nominacijas. Taigi vėl puikaus humoro dozė ir juoko cunamis. Buvusio mokinio Artūro, labai seniai emigravusio iš Lukšių į Šakius, duktė Greta dainavo gimtąja lietuvių kalba, o mūsų buvusi kolegė mokytoja VaidaVenckūnienė iš Londono atsiuntė muzikinį sveikinimą – dainą, kurią atliko LUKNĖ. Sėkmingai „nusileidusius“ Lietuvoje, mus „sutiko“ mokytojos Ingiros Jakienės ansamblis atliekama daina. O kur dar abiturientų sveikinimas?! Tai žodžiais neapsakoma, reikia patiems dalyvauti.

Visų mokytojų vardu labai dėkoju trečiokams gimnazistams, kurie sumanė ir suorganizavo pasakišką šventę. Antrokams gimnazistams – už išpuoštą mokytojų kambarį, ketvirtokams gimnazistams – už nuoširdžius sveikinimo žodžius, pavaduotas pamokas ir saldųjį tortą.

Kaip gaila, kad negaliu pasakyti:„PAKARTOT! PAKARTOT!“

Direktorės pavaduotoja ugdymui Irena Lukšienė

Kategorijos: Naujienos