Pilietiškumo pamoka

Paskelbė saulius

Šeštadienį, sausio 9 d., 20.00 val. Lukšių Vinco Grybo gimnazistai kartu su JAV lietuvių jaunimu dalyvaus nuotolinėje pilietiškumo pamokoje. Tai unikali galimybė apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, jų reikšmę bei pilietiškumo svarbą išgirsti iš pirmų lūpų.

Per 30 metų Parlamento gynyba ir pasipriešinimas okupantams 1991 metais apaugo įvairiais mitais, kurių dalis yra nukreipti į abejonės mūsų sąmonėje sukėlimą. Abejonės, ar už ,,tokią“ Lietuvą mes kovojome, ar Parlamento gynyba buvo planuotas, ar spontaniškas veiksmas, ar Lietuvos vadovai siekė civilių aukų, ar sausio 13-ąją Vytautas Landsbergis pasitraukė iš Parlamento slaptu tuneliu… Vis dar kyla klausimų, kodėl Aukščiausioji Taryba vadinama antraisiais Pilėnais, kokiais ginklais buvo rengiamasi kautis su sovietų kariuomene (ar tikrai turėjome lazerį, pjaustantį ir deginantį bet kokį taikinį?), kas buvo jauniausias Parlamento gynėjas ir ar žmogaus amžius gali būti pretekstas neginti savo valstybės?

Šiuos ir kitus klausimus, mitus ir faktus, sprendimus ir pasirinkimus webinaro metu galėsime aptarti su Lietuvos kariuomenės kūrėju savanoriu, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos Pilietinio pasipriešinimo skyriaus patarėju, atsargos majoru Albertu Daugirdu, kuris tragiškų 1991 m. sausio įvykių metu pats, būdamas studentas, rizikavo savo gyvybe ir gynė Lietuvos Parlamentą.

Kategorijos: Naujienos