SPORTAS

Paskelbė saulius

Marijampolėje vyko Marijampolės apskrities jaunių ir jaunimo lengvosios atletikos atviras čempionatas.  Rajono rinktinės sudėtyje dalyvavo mūsų gimnazijos sportininkai. Geriausiai sekėsi Donatui Muraškai. Jis 700gr ietį geriausiu bandymu numetė 49,95 m Šis rezultatas yra Donato asmeninis geriausias rezultatas ir pirmoji vieta čempionate.  Erika Neverauskaitė Marijampolėje bėgo 1500 m ir užėmė trečią vietą.

Donatas Muraška dalyvavo Kauno atvirame jaunimo ir suaugusių metimų čempionate. Kadangi šiose varžybose Donatas varžėsi su vyresnės amžiaus grupės sportininkais, jis pirmą kartą per varžybas turėjo mesti suaugusiųjų ietį, kuri sveria 800g. Jam pagal amžiaus grupę priklauso mesti 700g ietį. Geriausiu bandymu ietis nulėkė 45,26m ir liko septintas.

Birželio 1d Utenoje mūsų gimnazijos šeštokas Vilius Povilaitis dalyvavo Lietuvos vaikų lengvosios atletikos čempionate. Ten jis bėgo 60 m. Paruošiamajame bėgime savo distanciją Vilius nubėgo per 8,22s ir buvo trečias. Deja finale distancija buvo įveikta gerokai lėčiau (9,10s) ir jis liko aštuntas. Jo pradinio laiko būtų užtekę likti trečiam Lietuvoje.  Labai Viliui nusiminti nereikėtų, nes čia tik vienos pirmųjų jo varžybų. Reikia tikėtis, kad treniruojantis rezultatai tik gerės.

Birželio 4d.Šakiuose vyko rajono jaunučių, jaunių ir jaunimo pirmenybės. Mūsų gimnazijos lengvaatlečiai  sugrįžo į Lukšius su medaliais. Jaunučių pogrupyje  Vilius Povilaitis 100 m bėgime buvo antras, Benas Moleikaitis 1500 m – pirmas. Jaunių pogrupyje Faustas Šarkanas 400 m bėgime – trečias, Donatas Muraška ieties metime  – antras. Jaunimo pogrupyje  Erika Neverauskaitė 1500 m bėgime buvo pirma, Mantas ir Ignas Arštikaičiai 1500 m distancijoje pasidalijo pirma ir antra vietomis. Sveikiname sportininkus ir mokytoją Vytautą Stroką.

Tai buvo paskutinės rajono lengvosios atletikos varžybos. Geriausi lengvaatlečiai rajono rinktinės sudėtyje dalyvaus įvairaus rango varžybose visoje respublikoje.

Kategorijos: Naujienos