Darbingas penktadienis

Paskelbė saulius

Vasario 15 –ąją gimnazijoje vyko dalykinių projektų diena. Veiklos užteko visiems.

 Mokytojas A. Burkšaitis vadovavo vaikinų grupei ir jie mokėsi su mikrovaldikliais modeliuoti schemas. Mokytojos L. Rutkauskienės mergaičių grupė iš matematinių figūrų modeliavo rūbus, o kita grupė (mokytoja R. Kupstaitienė) kurė gimnazijos maketą. Jiems padėjo (pjaustė medines  maketo konstrukcijas) mokytojo V. Senkaus vadovaujami vaikinai. Šie vaikinai  iš medžio gamino ir dekoratyvinį inkilą. Mokytojos J. Zokienės  projekto dalyviai šifravo  surinktas iš senelių pasakas, o vėliau pasirodys leidinukas. Istorijos mokytojas V. Zokas su mokiniais lankėsi Zanavykų muziejuje ir  domėjosi pinigų istorija.

   Muzikos mokytoja Lina Bakaitienė su projekto dalyviais lankėsi pas Jusefą Lazdauskienę, gimusią 1928-10-15, kuri papasakojo savo gyvenimo akimirkas, pagrojo ir padainavo romansų, liaudies bei savos kūrybos dainų. Dainoms pati akomponavo septynstyge gitara.

Projektų dalyviai spėjo visur – fotografavo ir filmavo Lukšius (projektas „Atrask Lukšius iš naujo” – vadovė J. Puidokienė), tyrinėjo vandens lašą (biologijos mokytoja B. Miščikienė), piešė kostiumus nuo Antikos laikų  iki šių dienų,(mokytoja J. Žalnorienė), dalyvavo Solidarumo žygyje Šakiuose,  skirtame tarptautinei vėžiu sergančių vaikų dienai paminėti (mokytojai S. Kurienė ir V. Petkūnas), mokytojo V. Stroko komanda ir vėl važiavo dviračiais.

Gražiais darbais paminėjome Lietuvos gimtadienį.

Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos