Skautų sueiga

Published by saulius on

Gruodžio 14-15 d. Lukšiuose vyko kasmetinė skautų sueiga. Šią sueigą pavadinome „Kalėdiniai mazgai“, nes dabar yra Advento laikotarpis, tad norėjome pabūti visi ramiai kartu.

Sueiga prasidėjo  atidarymo rikiuote, keliems skautams buvo užrišti kaklaraiščiai ir po komendanto švilpuko žygiavome į bažnyčią, kur kunigas sakė labai gražų pamokslą ir pasakojo apie skautus.Vakare mus aplankė dvi labai malonios ir draugiškos vienuolės iš Peru, kurios šiuo metu gyvena Šakiuose. Jos mus visus atsimena, nes  vyksta trečia kalėdinė sueiga, į kurią pasikviečiame ir vienuoles. Kartu su jomis dainavome, klausėmės pasakojimų ir ėjome pinti Kalėdų vainiko. Dar mūsų laukė vakaro laužas. Pasirodo, skautai yra be galo talentingi: moka labai gražiai šokti, dainuoti bei vaidinti! Po vakaro laužo visi apsikeitėme dovanėlėmis ir  ėjome ilsėtis.

Rytas prasidėjo netradicine mankšta – šokiais. Vėliau skautai ėjo į Lukšių miestelį ir nešė gerąją žinią, kad iki Kalėdų liko tik kelios dienos, dalino pačių gamybos angeliukus. Grįžę iš miestelio, dalyvavome  viktorinoje, kur visi turėjome pasukti  galvas atsakydami į įdomius klausimus.

Sueiga baigėsi  uždarymo rikiuote, o po jos visi linksmi, nors ir mažai miegoję, keliavome namo.

 Aštuntokė skautė Klaudija

Categories: Naujienos