Susitikimas su pasieniečiais

Published by saulius on

Gegužės 2 dieną mūsų  gimnazijoje svečiavosi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės   Kudirkos Naumiesčio užkardos  pasieniečiai: Kudirkos Naumiesčio užkardos vadas  Dainius Stepšys bei Sargybų skyriaus pasieniečiai  Karolis, Liudas ir jų tarnybiniai šunys.

Užkardos vadas Dainius Stepšys  pasakojo apie LR vidinių ir išorinių sienų apsaugą, pasienio tarnybų organizacinę struktūrą, pasieniečio darbo vietą, funkcijas ir darbo priemones, informavo, kur galima įsigyti pasieniečio profesiją, kokie reikalavimai keliami stojant ir kokios įsidarbinimo galimybės.

Kinologai Karolis ir Liudas pristatė tarnybinių šunų veisles. Mokiniai sužinojo apie tarnybinių šunų dresavimą, priežiūrą, maitinimą ir jų panaudojimą tarnyboje. Pasieniečiai papasakojo  kaip tampama pasieniečiu kinologu, kiek jėgų ir bei asmeninio laiko kinologai paaukoja dresuodami tarnybinius šunis nuo pat jų mažų dienų.

Kinologai  su moksleiviais pasidalino įspūdžiais iš kinologijos varžybų, papasakojo apie mokymus kituose tarnybos padaliniuose, kur keturkojai pagalbininkai mokosi pėdsekystės, narkotikų, žmogaus ir  daiktų paieškos, kitų būtinų kasdieninėje tarnyboje dalykų.

Praktinėje užsiėmimo dalyje kinologai  moksleiviams parodė, kaip jų keturkojai vykdo komandas, ieško pamesto daikto ar pasislėpusio žmogaus. Kiekvienas norintysis galėjo pabandyti duoti tarnybiniam šuniui komandas, pažaisti su juo ar tiesiog paglostyti.

5 klasės mokinė Viltė

Categories: Naujienos