Skautų išvyka į Jadagonis

Paskelbė saulius

Gegužės 10d. pasibaigus pirmai pamokai Lukšių „Ąžuolo“ draugovės  stipriausi skautai susiruošė vykti į Jadagonis. Ten mūsų laukė 8 km žygis.

Diena buvo puiki, švietė saulė, čiulbėjo paukščiai, visų veidus puošė šypsena. Vykstančius skautus į žygį lydėjo ir žygio metu globojo mokytojas Vitas Petkūnas.

Tą dieną į Jadagonis atvyko mokinių iš daugelio mokyklų. Vos tik atvykę gavome sausą maisto davinį, guminę apyrankę ir nieko nelaukdami iškeliavome. Žygį sudarė dvi dalys: lengvesnioji ( iš pradžių nuėjome 5 km) ir sudėtingesnioji (papietavę, pailsėję, atsigaivinę ledais nuėjome dar 8km).  

Smagiai laiką leidome „Pušyno stovykla“  poilsiavietėje. Pasigrožėjome išpuoselėtu poilsiavietės sodu. O čia išdidžiai papūtęs uodegą vaikštinėjo povas.

Diena prabėgo smagiai ir labai greitai. Nors buvo planuota, kad įveiksime tik aštuonis kilometrus, mes nuėjome net trylika.

Po visų dienos įspūdžių jautėmės pavargę, bet laimingi, o dar ir apdovanoti, nes visi žygio dalyviai gavo medalius. Manau, niekas nesigailėjo šauniai praleidęs dieną.

 

Lukšių ,,Ąžuolo“ draugovės skautė Viltė Leveckytė

Kategorijos: Naujienos