GIMNAZIJOS MOKSLEIVIAI RESPUBLIKINĖSE OLIMPIADOSE

Published by saulius on

Pasibaigus rajoniniam olimpiadų etapui dalis mokinių yra kviečiami į Lietuvos moksleivių olimpiadų finalus. Vien patekimas į finalinę olimpiados dalį yra didelis pasiekimas. Iš mūsų gimnazijos paskutiniame olimpiados etape šiais metais 5–8 klasių grupėje dalyvavo šie astronomai: aštuntokas Faustas Šarkanas, šeštokė Urtė Vizgirdaitė ir jos klasės draugas Arnoldas Jančius. Olimpiada vyko tris dienas. Teorinė dalis vyko Vilniuje, o praktinė, kurioje moksleiviams reikėjo parodyti savo gebėjimus atliekant užduotis naudojantis teleskopu, vyko Kaltanėnuose. Minėti moksleiviai pagirtinai atstovavo mūsų gimnazijai ir rajonui. Faustas Lietuvos astronomijos olimpiadoje užėmė ketvirtą vietą, Urtė šeštą, o Arnoldas septintą. Verta paminėti, kad Kaltanėnuose, atliekant praktines užduotis su teleskopu, Fausto rezultatas buvo antras, o Urtės trečias. Kadangi Urtė ir Arnoldas tokio lygio olimpiadoje dalyvavo pirmą kartą ir buvo jauniausi olimpiados dalyviai, jų pasiekimai verti ypatingo pagyrimo.

Praėjusį savaitgalį į Kauno technologijos universitetą buvo išvykę ir mūsų 5–9 klasių programuotojai: Rugilė Raudžiūtė (1g kl.), Pijus Bataitis (7 kl.), Nojus Bataitis (7 kl.) ir Dominykas Laukaitis (5 kl.) Ten vyko 7–9 (1g) klasių Nacionalinės moksleivių akademijos olimpiada. Kadangi olimpiadoje galėjo dalyvauti ir moksleiviai, nesimokantys akademijoje, atsirado galimybė pamėginti pasivaržyti su prestižinių Lietuvos gimnazijų moksleiviais. Labai gerai šioje olimpiadoje pasirodė Pijus Bataitis. Jis užėmė trečiąją vietą, buvo apdovanotas trečiojo laipsnio diplomu ir specialiu rėmėjų prizu. Aštuntas buvo jauniausias olimpiados dalyvis, mūsų gimnazijos penktokas Dominykas Laukaitis, kuris gavo geresnius įvertinimus už nemažą grupę devintokų.

Pasibaigus rajoninių ir respublikinių olimpiadų maratonui belieka palinkėti mūsų gimnazijos moksleiviams toliau sėkmingai gilinti savo žinias įvairiuose mokomuosiuose dalykuose ir garsinti mūsų gimnaziją konkursuose ir olimpiadose.

                                                          Mokytojas Antanas Burkšaitis

Categories: Naujienos