Dar viena netradicinė pamoka

Published by saulius on

Mūsų gimnazijoje ir toliau vyksta  ugdymo karjerai renginiai.  „Kuo būsiu užaugęs?  ,,Kokią profesiją rinksiuosi? – turbūt dažnam jau penktos ar šeštos klasės mokiniui sukasi galvoje.  Todėl pas mus ir svečiuojasi  Marijampolės apskrities  priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šakių  priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos  vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis. Jis supažindino mus, penktokus ir šeštokus,  su ugniagesio – gelbėtojo profesija  ir  darbo sąlygomis.

Susitikimo pradžioje mokiniai žiūrėjo filmą, kuris supažindino su saugaus elgesio taisyklėmis buityje, pamokė,  kaip reikia išvengti gaisro ir kokių atsargumo priemonių imtis jam kilus, norint išvengti skaudžių gaisro pasekmių.  

Po paskaitos  mes visi turėjome galimybę pamatyti ir tikrą gaisrinę mašiną, kuri įvažiavo į gimnazijos teritoriją įjungusi garsinį signalą. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai mokiniams demonstravo priešgaisrinę gelbėjimo techniką, galingos įrangos galimybes, pademonstravo gaisrininkų aprangą, papasakojo, kokius atlieka gelbėjimo darbus – gesina gaisrus ir gelbsti žmones, išlaisvina iš sudaužytų automobilių autoavarijų metu nukentėjusius asmenis, padeda gyventojams nelaimėse buityje, talkina kitoms specialiosioms tarnyboms. Mokinius ypač nustebino, kad ugniagesiai – gelbėtojai turi mokėti teikti pirmąją medicinos pagalbą nukentėjusiesiems, vyksta ieškoti nuskendusių žmonių, gelbėja skęstančiuosius.

Šis susitikimas suteikė ne tik informacijos apie gaisrininko profesiją, bet ir žinių, kaip išvengti gaisro. Todėl  ši pamoka mums buvo tarsi ateities planavimo pradžiamokslis.

Viltė ir Rusnė, 5 b klasės mokinės

Categories: Naujienos