„100 idėjų Lietuvai” gimnazijoje

Published by saulius on

Pirmasis šio projekto etapas mūsų gimnazijoje vyko gegužės 8 dieną. Dalyvavo 7 ir 8 klasių mokiniai. Koks šio projekto tikslas?

Tikslas – sudominti jaunus žmones geriau pažinti savo valstybę ir, pasimokius kūrybiškumo, pasiūlyti Lietuvai 100 naujų idėjų, kurios taptų gerais pokyčiais mums patiems, savo aplinkai, kraštui bei valstybei. 

Darbas renginio metu vyko trimis etapais: pirmajame Rasa Duobaitė-Bumbulienė  pasakojo savo idėjos istoriją, kaip ji kilo, ko ėmėsi, kad ją įgyvendintų; antrajame – vyko pažintis su valstybe. Su valstybės pažinimo tema dirbo Jonas Urbanavičius, Kauno Technologijos universiteto Europos instituto studijų programų rengėjas ir lektorius. Trečiajame – mokėmės patys nuraminti savo mintis ir pažadinti kūrybiškumą, generuoti idėjas. Apie asmeninį efektyvumą ir idėjų istorijas pasakojo Šarūnas Dignaitis 

 ( jis atsivežė ir būgnus), Neformalaus ugdymo organizacijos „Sėkmės mokykla” vadovas, mokymų ir seminarų autorius bei rengėjas, programos „Kaunas kultūros sostinė 2022” koordinatorius, būgnininkas.

 Besibaigiant renginiui kiekvienas dalyvis pristatė savo idėją. Geriausios iškeliavo į antrąjį etapą.

Ką, pasibaigus užsiėmimams, kalbėjo dalyviai?

„Diena buvo labai įdomi. Sudomino pavadinimas ir įgijau žinių.“ (Klaudija)

„Patiko paskaita apie pasaulio šalių ekonomiką, apie Lietuvos padėtį pasaulyje. Manau, man ši diena buvo naudinga.“ (Kotryna)

„Renginys labai patiko. Jame mes išmokome generuoti įdėjas, išsikelti tikslus, jų siekti, rasti motyvaciją.“ (Aušrinė)

Ir visi dalyviai vienu balsu tvirtino, kad liko sužavėti Šarūno Dignaičio mintimis, nuoširdumu.

                                                                                Gimnazijos informacija

Categories: Naujienos