5 – 8 klasių lietuvių kalbos olimpiada

Published by saulius on

2018 m. balandžio 13 dieną įvyko jau penktoji Šakių rajono 5-8 klasių lietuvių kalbos olimpiada. Jau tapo tradicija, kad olimpiadą rengia ta mokykla, kurios komanda iškovojo  pergalę. Kadangi pernai laimėjo gelgaudiškiečių komanda, todėl šiemet užsiregistravusios devynios komandos iš rajono mokyklų sugužėjo į Gelgaudiškio dvarą. Tai Šakių „Varpo“ mokyklos, Griškabūdžio, Lukšių V.Grybo,  Kudirkos Naumiesčio V. Kudirkos gimnazijos, Lekėčių, Kriūkų, Plokščių mokyklų – daugiafunkcinių centrų, Sintautų mokyklos, Slavikų pagrindinės mokyklos komandos, kurias sudarė po vieną mokinį iš 5,6,7,8 klasės. Mūsų gimnazijos komandą lydėjo lietuvių kalbos mokytoja Jolita  Zokienė.

Prieš penkerius metus pradėta organizuoti olimpiada buvo skirta K.Donelaičio 300 -ųjų metų jubiliejui. Šiemet olimpiados paskirtis  – pasigilinti į zanavykų krašto kultūrą, neužmiršti ir dvarai (Gelgaudiškio dvare buvo suvaidintas lietuviškas spektaklis „Užburtas kunigaikštis“, kai 1904 metais  buvo atgauta lietuviška spauda).

   Baltojoje salėje komandos  prisistatė. Juos stebėjo vertinimo komisija. Antroji užduotis – testas. Čia reikėjo greito skaitymo, pasiskirstymo užduotimis, staigios reakcijos ir žinių, nes laiko skirta nedaug. Po to mokinių laukė hiperaktyvi užduotis – rasti paslėptus keturis vokus ir suklijuoti paveikslėlį. Paskutinė užduotis – protmūšis. Du turus mokiniai žaidė kartu su mokytojais, o paskutinį turą jau vieni, be mokytojų.  Šis žaidimas  sukėlė daug gerų emocijų.

Olimpiados dalyviai turėjo laiko ir turiningam poilsiui: mokytoja Danutė Aniulienė supažindino su dvaru. Baltojoje salėje prie stalelių vaišinosi kava, arbata, saldainiais, bandelėmis ir laukė, kol bus paskelbti nugalėtojai.

Visos komandos išsivežė Padėkos raštus, daug gerų emocijų. Ypač gerai nusiteikę išvyko Šakių „Varpo“ mokyklos mokiniai – jie laimėjo pirmąją vietą. Vadinasi, pagal tradiciją kitąmet lietuvių kalbos olimpiada bus rengiama Šakių „Varpo“ mokykloje.

    Kad visiems buvo smagu, reikia padėkoti ne tik Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos mokytojoms, bet ir mokiniams, kurie kartu su mokytojomis ruošė užduotis, mandagiai priėmė svečius, palydėjo, pagelbėjo,  ne tik stebėjo protmūšį, bet ir patys tikrinosi savo žinias. Ačiū visiems.    

Gimnazijos   informacija                                                                                                                                                                                                                                       

Categories: Naujienos