ŠVENČIAME LIETUVĄ

Paskelbė saulius

Geltona, žalia, raudona spalvomis  dar ir šiandieną žvelgia gimnazijos langai, kabinetų durys. Antrame gimnazijos aukšte neskuba išvažiuoti traukinukas, kurį pagamino trečiokai gimnazistai. Tai buvo jų kūrybinis darbas – dovana Lietuvai.

Sausio mėnesį gimnazijos mokinių savivalda paskelbė akcija „Dovana Lietuvai“. Mokiniams buvo siūloma  dalį savo laiko paversti dėkingumu, apkabinimu, geru darbu, gražia emocija.Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriatas kartu su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba inicijavo projektą „Šimtmečio dovanos“. Mūsų aktyviausi gimanzistai pajuto projekto prasmę ir stengėsi kuo daugiau įtraukti savo klasės draugų dalyvauti šioje veikloje.

Kokias dovanas gabena mūsų traukinukas, kurį pavadinome „Dovanos Lietuvai“?

Penktokai aplankė Lukšių ŽŪB, restorano Kuchmistrai, UAB Lukšių tekstiklė, UAB Lukšių pieninė, UAB Uriga  darbuotojus. Jie sveikino dirbančiuosius ir dovanojo jiems tautines juosteles.

Septintokai dalyvavo projekte  ,,Žinutė Lietuvai” ir parašė laiškus ,,Man gera čia gyventi, nes…”. Šie laiškai vasario  5 d. buvo perduoti Šakių rajono  Švietimo ir sporto skyriui ir iš ten keliavo į Anykščius, pas projekto iniciatorius, o iš ten buvo išsiųsti atsitiktiniams adresatams Lietuvoje.

Aštuntokai pradinukams „daug figūrų dovanojo“, su kuriomis jų pamokos bus vaizdingesnės.

1ag mokiniai pagamino trispalves želė indeliuose ir  dovanojo pradinukams, policininkams ir šiaip praeiviams  Lukšių gatvėse, aplankė Lukšių seniūnijos darbuotojus.

1bg klasės gimnazistai iškepė saldžių keksiukų, aplankė pirmokus, supažindino juos su Lietuvos himno istorija, mokė giedoti himną.  Dominikas dainavo ir skambino gitara.

Antrokai gimnazistai lankėsi Šakių senelių globos namuose.

Ketvirtokai dalyvavo donorystės akcijoje.

Traukinuko vagonai buvo išpuošti atliktų darbų nuotraukomis, laiškais, mintimis, piešiniais, vėliavėlėmis.

Kovo 11-ąją gimnazija sutiko 5 – 4g klasių eisena Lukšių miestelio gatvėmis. Trispalviai balionai, skambi muzika, šūkiai, vienybės jausmas  suteikė progą pajausti šventės dvasią.

Pradinukai, kurių dovana Lietuvai buvo 100 trispalvių vėliavėlių ir 100 trispalvių paukščių, sustoję  prie Lietuvos vėliavos gimnazijos kieme deklamavo eiles, giedojo Lietuvos himną.

 

                                                                                   Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos