SVEČIAI

Paskelbė saulius

Kovo 13 dieną gimnazijoje lankėsi  atsargos pulkininkas Eugenijus Vosylius,  KASP 2 RINKTINĖS Šakių 205 lengvosios pėstininkų kuopos vadas vyr. ltn. Elmyra Baljanaitė – Stanevičienė. Jie bendravo su vyresniųjų klasių mokiniais.

,,Žmogiškosios vertybės – sėkmės garantas“ – tokia buvo pokalbio tema. Kaip jaunimas supranta vertybes, kas jiems daro įtaką jas renkantis, ar nuo vertybių priklauso ateitis, profesija? Daug klausimų kėlė  lektorius ir kvietė mokinius dalyvauti pokalbyje.

    Šiltai mokiniai priėmė ir vyr. ltn. Elmyrą Baljanaitę – Stanevičienę. Ji pristatė studijas

 Lietuvos karo akademijoje. Ir ne tik. Tai buvo stipraus, jauno žmogaus – kariūno – patarimai  gimnazistams. Ji įtaigiai skatino drąsiai svajoti, ypač renkantis studijas, bandyti siekti svajonės, pasitikėti draugais.

      Kovo 14 d. gimnazijoje įvyko susitikimas su  projekto ,,Pradrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti” Dalyviu,  Europos Komisijos atstovybės Vilniuje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi.

      Andriaus Tapino inicijuotas projektas „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“ vyksta nuo 2017 metų. Jo metu 60 Lietuvos mokyklų kiekvieną mėnesį iki šių mokslo metų pabaigos lankosi garsūs žmonės: žurnalistai, ekonomistai, karininkai, aktoriai, dainininkai ir dabartinės valdžios atstovai. Jų užduotis kalbėti su mokiniais apie mūsų valstybę, galimybes visiems prisidėti prie jos kūrimo, apie jauno žmogaus ateitį, galimybes ir perspektyvas.Apie tai ir kalbėjo  pirmasis projekto „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“ svečias mūsų gimnazijoje  Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius. Po susitikimo svečias paliko gimnazijai leidinių, žemėlapių ES temomis.

      Abu susitikimai mokiniams buvo reikšmingi. Tai buvo pilietiškumo pamokos kitaip.

 

                                                                                            Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos