,,Skaitymų naktis“

Published by saulius on

Gruodžio 8 dieną pagaliau atėjo lauktoji „Skaitymų naktis“. Ketvirtokai su trečiokais penktadienio vakarą į gimnaziją rinkosi puikios nuotaikos ir nusiteikę nemiegoti visą naktį. Į „Skaitymų naktį“ buvo pakviesta gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja S. Burkšaitienė, kuri   emocingai mokė vaikus klausytis eilėraščių ir patiems juos skaityti, suprasti bei paversti ypatingais vaizdiniais. Po mielo susitikimo su mokytoja visi pasinėrė į protmūšio labirintus. Čia teko pademonstruoti visas žinias apie perskaitytas knygas. Pirmą vietą dalinosi net trys komandos.  

Po įtemptos veiklos atvyko mamyčių komanda, kuri atvežė vakarienę. Šį kartą ketvirtokai mėgavosi picomis. Akyse švietė didžiulis pasitenkinimas. Ačiū mamytėms už vakarienę. Pasistiprinusių mokinių laukė nauji išbandymai – orientacinės varžybos. ,,Skaitydami” planus vaikai pasklido  po visą gimnaziją. Kaip sakė vaikai, ,,tai buvo beprotiškai smagu ir įdomu“. Suradę visas užuominas ir jau šiek tiek pavargę, visi rinkosi į sporto salę, kur vyko estafečių ir kvadrato varžybos. Naktį žaisti daug įdomiau, be to, smagu tai daryti  suremontuotoje sporto salėje.  

Pailsėti visi susirinko … į kino seansą. Su spragėsiais rankose žiūrėjo animacinį filmą „Bjaurusis aš 3“.  Kveptelėję kevirtokai su trečiokais ir šoko, ir žaidė, ir piešė ar tiesiog kalbėjosi.  O po to vieni miegojo, kiti žaisdami laukė ryto.  

Buvo be galo puiki „Skaitymų naktis“. Kevirtokai jau svajoja apie pavasarinę „kažkokią naktį“…

                                               Ketvirtos klasės mokytoja Daiva

Categories: Naujienos