Mokomės sveikai gyventi

Paskelbė saulius

Gruodžio 7 dieną sveikai gyventi mokėmės visą dieną.  Mokiniai bendravo su Lietuvos blaivybės draugijos „Baltų ainiai“ pirmininku, Klaipėdos miesto savivaldybės narkotikų kontrolės komisijos nariu,  Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės nariu  Artūru Šiukšta.

 Trečių ir ketvirtų  pradinių klasių mokiniai bei pirmokai gimnazistai (kita grupė)  išplėtę akis klausėsi apie kibernetines priklausomybes ir jų žalą sveikatai. Penktokai,  šeštokai, septintokai    išgirdo įtaigius žodžius apie rūkymo pasekmes. Aštuntokai nagrinėjo narkotikų sukeliamas problemas. Trečiokai ir ketvirtokai gimnazistai  kalbėjo apie emocinį stabilumą.

Tą pačią dieną lektorius susitiko ir su mokinių tėveliais tėvų susirinkime,. Visi įdėmiai ir susimąstę klausėsi gerb. lektoriaus patarimų, kaip bendrauti su vaiku, kad užsiaugintum sau paguodą.

Kaip alternatyvą virtualiam, pilnam pagundų ir pavojų  pasauliui A.Šiukšta kvietė susirasti įdomią, naudingą veiklą (sportuoti, lankyti būrelius, savanoriauti, atrasti savo pomėgius) ir formuoti sveikos gyvensenos įpročius.

  Visa gimnazijos  bendruomenė dėkoja Artūrui Šiukštai už bendradarbiavimą. Tikimės, kad  paskaitos privertė  mokinius susimąstyti ir realistiškai pasižiūrėti į problemas bei suvokti, ką  sukelia įvairios, bet  vis labiau plintančios priklausomybės.

 Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos