Viešnagė Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje

Paskelbė saulius

Lukšių gimnazistai spalio pabaigoje svečiavosi Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje, kurioje vyko kūrybos naktis „Šimtmečio takais“. Ši netradicinė naktis buvo skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Tai buvo dalis projekto „Žvilgsnis į Lietuvą- Sūduva“, kurį vykdo Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinė gimnazija. Be mūsų ir šeimininkų, šventėje taip pat dalyvavo svečiai iš Šakių „Varpo“ mokyklos bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.
Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos mokytoja Dalia Zibalienė, suorganizavo puikią ekskursiją po gražiausias Kretingos vietas. Aplankėme seniausią bažnyčią Žemaitijoje – Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčią, grožėjomės grafų Tiškevičių Žiemos sodu.
Po ekskursijos laukė įdomios ir netikėtos veiklos kūrybos naktyje. Galėjome užsiėmimuose ne tik vaidinti, programuoti, mokytis žemaičių bei užsienio kalbų, piešti, gaminti odinius papuošalus, bet ir fotografuoti, sportuoti, šokti ar dalyvauti meno terapijos veikloje. Visų veiklų net neįmanoma aprašyti !
Geriausias įvertinimas- puikūs projekto dalyvių atsiliepimai. Miglė Rimkevičiūtė iš 1ag kl.: ,, Pirmiausia apsilankiau „Mados studijoje”. Ten piešėme savo būsimų rūbų modelius, vėliau galėjome čia pat pasisiūti. Su drauge Liusija taip pat aplankėme užsiėmimą „Pasaulis 3D formatu” .Ten pamatėme begalę gražių 3D vaizdų iš įvairių pasaulio kampelių. Žinoma, labiausiai patiko šokti. Buvo tikrai smagu.Laiką praleidome turiningai. Jeigu šis renginys vyks ir kitais metais, tikrai nepraleisiu jo ir paskatinsiu vykti kitus savo draugus. ”
,,Susipažinau su labai draugiškom, įdomiom ir kūrybingom fotografėm ir jų fotografų būrelio mokytoja. Daug veiklų pamačiau, kai renginyje ėjome fotografuoti judesio ir emocijos“, – įspūdžiais dalijasi 1a g kl. gimnazistė Rugilė Patašiūtė. Šis renginys merginai įstrigo ilgam, nes savo aistra galėjo džiaugtis su bendramintėmis. Rugilė apsikeitė adresais su Kretingos Jurgio Pabrėžos gimnazijos mokytoja ir žada toliau dalyvauti būrelio veiklose.
Diena praėjo įdomiai ir kūrybingai.

Mokytoja Jolita Zokienė

Kategorijos: Naujienos