,,Sveikuolių sveikuoliai” pirmasis etapas

Paskelbė saulius

Spalio 26 d. gausus būrys moksleivių, lydimi sveikatos specialistų ir mokytojų, atvyko į Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centrą, kur įvyko tarptautinio konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ I etapas. Konkursu siekiama ugdyti  mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, vertinti savo ir kitų galimą potencialą dirbant komandoje.

Tarpusavyje rungėsi 12 komandų. Renginį pradėjo sveikinimo žodžiu Šakių rajono savivaldybės VSB direktorius V. Lebedžinskas. Moksleivius pasveikino ir padrąsino Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis. Šakių kultūros centro šokio teatro šokėjos, vadovė Laura Saunorienė, ne tik padovanojo puikių šokių, bet ir pamokė šokio žingsnelių.

 Konkurso metu moksleiviai demonstravo paruoštus namų darbus, komandų kapitonai kovojo kapitono rungtyje, komandos atliko teorines ir praktines užduotis pirmosios pagalbos rungtyje „Suteik pagalbą“, atliko judrumo, vikrumo užduotis.

    Mūsų gimnazijai atstovavo 3a kl. mokiniai Povilas Balsys, Paulina Grikietytė, Mantas Mulvinskas, Emilis Naujokas, Joris Sakalauskas (jų mokytoja Lina Matusienė),    5b kl. mokiniai Ema  Baziliauskaitė, Rėjus Augustaitis, Rusnė Gvildytė, Justas Žukauskas, Vilius Povilaitis ( jų auklėtoja Sonata Kurienė),  8 kl. mokiniai Tomas Mulvinskas, Faustas Šarkanas, Vytautas Kalvaitis, Simonas Kutas, Sigita Stanaitytė (jų auklėtoja Rita Kupstaitienė).     

Pirmųjų vietų  nugalėtojais netapome, bet Justas Žukauskas laimėjo 5 – 6 kl. komandų kapitonų rungtyje.

Iš renginio dalyviai išvyko ne tik su prizais, bet ir daugybe teigiamų emocijų.

 

                                              Visuomenės sveikatos specialistė  Vida Martišienė

Kategorijos: Naujienos