Spektaklis „Plėšikai“

Paskelbė saulius

Spalio 19 dieną 2ag klasės mokiniai, lydimi mokytojų J. Puidokienės ir A. Čebanauskienės, vyko į Nacionalinį  Kauno dramos teatrą žiūrėti A. Areimos spektaklio „Plėšikai“. Šis spektaklis  sukurtas  pagal Friedrich‘o von Schiller‘io dramą. „Plėšikai“ – tai  pseudo trileris nedviprasmišku pavadinimu.

Šiame spektaklyje vaidino rimti vyrukai juodais kostiumais. Jų žaislai – ginklai, nuolatinė palydovė – žavi blondinė, o rankose – paslaptingi lagaminėliai. Vaidinimo pagrindas – šiuolaikinio žmogaus ironiškas požiūris į viską, kas kažkada būdavo suherojinama, iškeliama virš kasdienybės, laikoma Dievo apsireiškimu ar likimu. Scenoje juokiamasi net iš paties teatro, iš jam rašytos pjesės, iš herojus vaidinančių aktorių… Tačiau ironiškoje atmosferoje iškyla dabartinio žmogaus baimės ir nemeilės šmėklos, kurios priverčia Dekalogą skaityti visiškai kitaip: „Bijok savo artimo, kaip pats savęs.“

Nors kartais šį spektaklį buvo sunku suprasti dėl susipynusių dviejų siužetų (komedijos ir dramos), mums jis labai patiko, nes yra pateiktas šiuolaikiškai. Taigi, vienbalsiai nusprendėme, kad spektaklis vertas dėmesio ir norėtume į Nacionalinį Kauno dramos teatrą grįžti vėl.

Laura Staugaitytė ir Inga Narbutaitė, 2ag klasė

Kategorijos: Naujienos