5b klasės ekskursija į Trakus

Paskelbė saulius

   Lapkričio 11 dieną su klase patraukėme  Trakų link.  Mūsų pirmasis ekskursijos objektas – Trakų salos pilis. Ji atrodo  įspūdingai. Trakų pilyje vaikščiojome po įvairias menes…

   Pasivaikščioję po pilį ėjome į pirmąją edukaciją, kuri vadinosi ,,Viduramžių karyba“. Susipažinome su viduramžių karybos ypatumais, sužinojome, kuo skiriasi kardas nuo kalavijo, kokie būdavo šarvai.

   Antrasis užsiėmimas – ,, Pasivaikščiojimas su Vytautu Didžiuoju“. Kunigaikščio menėje užsiėmimų vadovas pristatė Vytauto Didžiojo asmenybę, pateikė įdomiausių žinių iš istorinių šaltinių. Kiekviena komanda gavo užduotį – surasti Vytauto Didžiojo paveikslus, biustus, medalius bei juos trumpai pristatyti. Kai baigėme darbą, ėjome gaminti medalių su Gediminaičių  stulpais.

   Toliau mūsų laukė išsvajotoji  išvykos dalis -,,Paklaidinimas miške“. Įdėmiai išklausėme vedlio instruktažą. Pradžioje miške jautėmės labai nedrąsiai. Miške žaidėme slėpynių, kūrėme laužą, ieškojome išėjimo.

  Ši išvyka visiems labai patiko, likome sužavėti. Tai ekskursija, kurioje išmokome būti atsakingi ne vien už save, bet ir už savo draugus.

5b klasės mokinės Ema ir Miglė

Kategorijos: Naujienos