Jaunimas valdžioje

Paskelbė saulius

Rugsėjo 8-9 dienomis Vilniaus liberalus jaunimas kvietė į renginį ,,Jaunimas valdžioje“. ,,Jaunimas valdžioje“ – tai jau trečius metus rengiama diskusija su Seimo nariais ir  valdininkų darbo simuliacija. Šiais metais iš beveik 100 užsiregistravusių buvo pakviesta 50. Tarp laimingųjų buvau ir aš.

Rugsėjo 8 dieną išklausėme Aušrinės Armonaitės pranešimą apie Seimo darbą bei struktūrą, apie ekonomiką ir politiką diskutavome su Mykolu Majausku bei Roku Grajausku, sveikatos temas aptarėme su Dainiumi Pūru ir Pauliumi Gradecku.

Kitą dieną jau kibome į darbus. Susiskirstėme į ekonomikos ir sveikatos apsaugos komitetus, juose – į Seimo narius ir ministrus. Taip pat kiekvienas burtų keliu buvo priskirtas prie partijos (aš buvau ūkio ministrė socialdemokratė). Mano ekonomikos komitete sprendėme, ar geriau Lietuvai pasukti technologijų keliu, ar tęsti žemės ūkio plėtrą. Sveikatos komitetas  ieškojo būdų, kaip pagerinti sveikatos apsaugą Lietuvoje. Tuomet 3 valandas praleidę komitetuose ir parašę galutines rezoliucijas, rinkomės į plenarinį posėdį. Kovo 11 salėje kiekvienas galėjome išsakyti savo nuomonę ir balsuoti.

Pasibaigus dviem įspūdžių pilnoms dienoms, gavome sertifikatus. Susipažinau su labai daug įdomių žmonių, iš vidaus pamačiau, kaip  atrodo darbas Seime, bei labai naudingai ir linksmai praleidau laiką.

Deimantė, 3bg

Kategorijos: Naujienos