Pavasario šventė Klaipėdoje ,,Senamiesčio jūrmylė‘‘

Paskelbė saulius

Pavasario šventė – tai kasmetinė skautų šventė, į kurią suvažiuoja vis daugiau ir daugiau  skautų iš visų Lietuvos miestelių ir miestų. Pavasario šventė tradiciškai vyksta per Jurgines, balandžio pabaigoje, šeštadienį, kasmet vis kitame Lietuvos mieste. Šiais metais visi lietuviai skautai važiavo į Klaipėdą ir nuostabiai bei turiningai praleido ten dieną. Lukšių ,,Ąžuolo‘‘ draugovės skautai taip pat nepraleido progos ir didžiuliu autobusu anksti ryte išvyko į Klaipėdą turėdami tikslą švęsti grįžusį pavasarį, susipažinti su naujais draugais ir sužinoti kažką naujo.

Atvykę į saulėtąją Klaipėdą, pirmiausia skautukai ėjo į šv. mišias Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Tūkstantis septyni šimtai dalyvių kartu giedojo giesmes, kalbėjo maldą už šv. Jurgį – skautų globėją. Pasibaigus mišioms, visi Pavasario šventės dalyviai išėjo į lauką ir ten išrikiavo  draugoves pagal kraštus. Lukšiečiai, priklausantys Tauragės kraštui, kartu su kitais savo krašto skautais žygiavo į rikiuotę Klaipėdos teatro aikštėje. Po rikiuotės visi dalyviai keltu kėlėsi į Smiltynę, kur turėjo atlikti gerąjį darbelį: surinkti šiukšles tam tikroje salos pakrantės vietoje – miške ar prie jūros. Padirbėję skautai laukė kelto, kuris juos perkėlė atgal į Klaipėdą, o tuo metu visi mažesnieji Lukšių skautai delfinariume žiūrėjo delfinų šou, linksminosi ir smagiai leido laiką su Lukšių ,,Ąžuolo‘‘ draugovės vadove Jolita Zokiene.

Grižę Klaipėdon, skautai ilsėjosi, turėjo laisvo laiko. 15:30 prasidėjo varžybos: ,,Žvalgų žaidimas‘‘(reikėjo surasti daugiau kaip dvidešimt įvairių paminklų, skulptūrų, kitų meno kūrinių, esančių senamiestyje). Deja, ši užduotis nebuvo lengva, nes objektų buvo daug, o laiko – mažai, bet tai netrukdė smagiai leisti laiką ir aktyviai dalyvauti žaidime. Suradus objektą iš sąrašo, visai grupei reikėjo prie to kultūros paminklo nusifotografuoti ir nuotrauką įdėti į socialinį tinklą ,,Facebook‘‘. Lukšiečiai skautai surado 14 objektų ir 17:00 valandą laimingi grįžo į Teatro aikštę. Ten jau virė gyvenimas:  skautai buvo grižę iš ,,Žvalgų žaidimo‘‘, patyrę skautai su mažesniaisiais buvo parplaukę iš Smiltynės. Visi valgė vakarienę, gėrė arbatą ir pirko skautiškus reikmenis iš specialios skautiškos parduotuvėlės.

Kai visi buvo pavalgę ar jau bebaigią valgyti, prasidėjo koncertas. Pirmiausia skautai vyčiai paskelbė, kas laimėjo žaidimą, po to pasirodė keletas talentingųjų skautų ir galiausiai sulaukėme ,,Kūjelių‘‘ koncerto. ,,Kūjeliai‘‘ – tai lietuvių folkloro grupė, grojanti savo autorinę kūrybą. Ši muzikantų grupė išjudino visus skautus, prasidėjo šokiai, dainos. Publikai labiausiai įsiminė daina ,,Nežinau, kodėl‘‘- visą vakarą skambėjo šie dainos žodžiai:,,Nežinau, kodėl man taip gera…‘‘ Po koncerto lukšiečiai aplankė jūrą, prisifotografavo ir tuo milžinišku autobusu išvyko namo.

Ši nuostabi kelionė įsiminė visiems, buvo be galo smagu, patyrėme daug nuotykių, daug ką pamatėme ir sužinojome. Kaip ir kasmet, programa buvo puikiai organizuota, skautai draugiški ir malonūs. Tikrai norisi sugrįžti atgal į Klaipėdą!

Arijana Bagdanavičiūtė,
Lukšių ,,Ąžuolo“ draugovės kandidatė į pat. skautus

 

Kategorijos: Naujienos