Degti ir nerimti

Paskelbė saulius

Jis jau abiturientas, tylus, paslaugus. Nors niekada nebuvo ryškus lyderis, bet staiga per paskutinius metus kaip „driokstelėjo“! Mūsų jaunuolis su draugais organizuoja rajoninius ir net respublikinius renginius. Bendrauja su tokiais žmonėmis kaip Indrė Senkutė, Darius Čekaitis, Mindaugas Pocius. Iš kur jaunuoliui tiek drąsos?

Jo vardas trumpas – Gytis. Pavardė – Matusevičius. Gyvena Liepalotų kaime. Kalbamės.

Kodėl automobilizmas?
Susidomėjimas automobilių sportu manyje nuo mažens. Pamenu, kai senais, gerais laikais važiuodavau stebėti autokroso varžybų Pavilkyje su savo tėčiu. Ir po tėčio žūties avarijoje autosportas man tapo vertybė, kuri džiugina mane ir kuri daro mane laimingą. Techniniai mašinos ,,klausimai“ man iki šiol sunkiai „įkandami“. Aišku, automobilių ardymas, dalių pardavimas tampa nedideliu, bet savų pinigėlių šaltiniu.

Kiek suspėjai darbų atlikti per šiuos mokslo metus?
Pagalvokim… Išardžiau vieną ,,Audi“ dalimis, buvau nuvykęs stebėti dvejas varžybas, suorganizavau 6 renginius (4 slalomus, 2 paskaitas). Gimnazijoje suorganizavau vyresnių klasių gimnazistų susitikimą su Indre Senkute. Indrė – ekstremalė kaunietė, kuri gyvenime stengiasi išbandyti visas atsirandančias galimybes. Neseniai ją galėjome laikyti motociklininke, o dabar jos vardas žinomas automobilių sporte. Pakalbėjome su Indre apie autosportą, pirmuosius jos startus, ateities planus bei iššūkius.

Ką tik nusipirkau pagyvenusią mašiniukę. Bet ji mano! Su ja važiuosiu į mokyklą, pradėsiu sportininko karjerą.

Kokios patirties įgijai?
Patirtis dar ne tokia didelė, bet suorganizuoti keturi slalomai, ir visi skirtingi. Pradėjom nuo paprasčiausių slalomo rungčių. Praeitais metais, kai vyko mūsų pirmasis renginys Šakių mieste „Automobilių sporto fanų susitikimas #2“, važiavimo laiką fiksavom telefono chronometru. „Bliuviškring 2017“ pirmas etapas nebuvo saugus žiūrovams. Turėjom menką, bet reikšmingą avariją, kai nevaldomas automobilis atsitrenkė į tauragiečio kroso dalyvio kovinį bolidą. Laimei, be rimtų pasekmių. Iš klaidų mokėmės.

Ar nenukentėjo mokslas?
Mokslas yra mokslas… Sunku derinti renginių organizavimą su mokymusi. Egzaminai parodys.

Kas tavo artimiausi pagalbininkai?
Žinoma, Tautvydas Sutkus! Jis yra draugas, kuris pagelbės bėdoje ir paskatins veikti. Dar galiu paminėti žmogų, kuris daug mums padeda organizuojant renginius, tai – Paulius Puskunigis. Jis padeda tvarkyti dokumentus, ieško rėmėjų. Be abejo, Lukas Venckūnas, kurio technologinių gebėjimų dėka mes tampam vis garsesni. O Gytis Vizgirda – starto teisėjas, išmanantis savo darbą. Ačiū Tomui Sadlauskui, teisėjavusiam visuose etapuose, ir Lukui Grigaičiui, Lukui Bernotavičiui. Tikrai tariu ačiū visiems!

Ar sieji savo ateitį su tuo, ką darai, kam skiri laisvalaikį?
Tikrai taip! Aš be šios veiklos nebūčiau toks, koks esu dabar. Autosportas yra mano mėgstamiausias hobis.

Kaip šeima žiūri į tą hobį?
Neigiamai. Jiems nepatinka tai, ką darau.

Kas toliau?
Toliau – renginių organizavimas. Gegužės mėnesį turėsim daug veiklos. Gegužės13 dieną vyks „Autoplius Fast Lap“, o 14 dieną – „Ladadienis“: pamatysime iš visos Lietuvos suvažiavusius „Žiguliukus“. Gegužės 20 dieną planuoju išbandyti savo jėgas ir „mašiniuko“ galimybes slalomo varžybose Bliuviškiuose. Koks automobilis? Renault 19 su 1.8 benzininiu varikliu. Linkiu sau gero kelio.

O mes linkime Gyčiui svajonių išsipildymo.

Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos