Karjeros mėnuo ,,Žvilgsnis į ateitį“

Paskelbė saulius

Akimirksniu prabėgo karjeros mėnuo ,,Žvilgsnis į ateitį“, kuris skirtas pažintinei, praktinei veiklai. Džiaugiuosi, kad žengėme dar vieną žingsnį į priekį – pakankamai tvirtą ir platų. Tikimės, kad šis karjeros mėnuo bus ne paskutinis mūsų gimnazijos istorijoje. Norisi tikėti, kad visos veiklos ne tik gerai nuteikė, įpūtė naujų vėjų į gimnazijos gyvenimą, tačiau ir padėjo mokiniams suprasti, kad šiuolaikiniame informacijos pasaulyje, kur žinios, įgūdžiai ir gebėjimai yra iškeliami kaip vienos didžiausių vertybių, būti neišsilavinusiam, neišmaniam yra tiesiog nesolidu. Vaikai, turėdami nuostatą, kad išsilavinimas, kompetencijos yra vertinami nė kiek ne mažiau nei asmens savybės, vėliau tampa suaugusiais žmonėmis, kurie, net baigę mokslus ir dirbdami mėgstamus darbus, nepailsta ieškoti galimybių mokytis visą gyvenimą.

Karjeros koordinatorė Sonata Kurienė

 

 ,,Ateitis, svajonė ir sėkmė“ – karjeros mėnesio dienoraščio tęsinys

,,Sėkmė neieško tavęs. Tu pats turi jos ieškoti. Likimas – tai ne atsitiktinių aplinkybių, o pasirinkimo rezultatas. Sėkmės reikia ne laukti, o ją susikurti“ – taip mums, 3 ir 4 klasių gimnazistams, kalbėjo Vytautas Raškauskas, buvęs Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento pareigūnas. Svečias ne tik labai įdomiai pristatė savo profesiją, bet ir supažindino su Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento funkcijomis. Sužinojome, kad Saugumo departamento strateginis tikslas – vykdant žvalgybą, kontržvalgybą ir įslaptintos informacijos apsaugą, apsaugoti Lietuvos valstybės suverenitetą ir konstitucinę santvarką. Taip pat V. Raškauskas paaiškino, kad VSD – tai yra Lietuvos valstybės institucija, atskaitinga Seimui ir prezidentui. Institucijos paskirtis – stiprinti Lietuvos Respublikos nacionalinį saugumą, renkant informaciją apie rizikos veiksnius, pavojus ir grėsmes, pateikiant ją nacionalinį saugumą užtikrinančioms institucijoms ir šalinant šiuos rizikos veiksnius, pavojus ir grėsmes. VSD vadovą penkerių metų kadencijai Seimo pritarimu skiria Lietuvos Respublikos prezidentas. Buvęs pareigūnas pasidalino įdomiausiomis akimirkomis iš savo darbo metų. Daugelis iš mūsų kartais nesusimąstome, koks tai pavojingas ir atsakingas darbas, kiek jis reikalauja atsidavimo ir pasiaukojimo. Klausiausi buvusio pareigūno ir suvokiau, kiek pavojų patiriama ir kokios tvirtos valios turi būti žmogus, kad galėtų tokį darbą dirbti. Man atrodė, kad sėdžiu ne klasėje, o žiūriu kriminalinį serialą.

4 bg klasės mokinys Julius Jokūbaitis

 

Susitikimas su Kauno technikos kolegijos dėstytojais ir studentais

Į susitikimą su Kauno technikos kolegijos atstovais mūsų gimnazistai rinkosi gana gausiai. Atėjo tie, kurie jau apsisprendę dėl savo karjeros kelio, ir tie, kurie dar ieško savo svajonių profesijos. Galiu pasakyti, kad visiems ateiti vertėjo, nes labai išradingai, įdomiai ir profesionaliai svečių komanda pristatė savo kolegiją. Dėstytojos papasakojo kolegijos istoriją, supažindino su priėmimo į kolegiją tvarka. Na, o studentai pristatė realizuojamas studijų programas. Papasakojo apie įsidarbinimo galimybes baigus kolegiją. Iš jų pasakojimų supratome, kad baigę šią kolegiją studentai turi puikias įsidarbinimo galimybes, kad jau po pirmo pusmečio studentai, atlikdami praktiką įmonėse, organizacijose, gauna puikių pasiūlymų įsidarbinti studentiškų atostogų metu, gali papildomai užsidirbti, o vėliau, baigę kolegiją, ir įsidarbinti. Statybos, Elektronikos, Kelių inžinerijos, Orlaivių mechanizmų techninio eksplotavimo fakulteto studentai papasakojo, kaip vyksta studijos, kokiose laboratorijose atlieka bandymus, kokią turi puikią mokymosi bazę, kur atlieka praktiką, kokia popamokinė veikla. Būrelių šioje kolegijoje išties gausu, keletą paminėsiu, kad suprastumėte, kokio aukšto lygio yra ši mokymo įstaiga, – tai ir tautinių šokių, aviamodeliavimo, krepšinio, lengvosios atletikos būreliai, veikia Autoklubas. Vadinasi, tikrai gali studentas užsiimti įvairiausia veikla. Mes domėjomės, kokius būtina laikyti brandos egzaminus, norint stoti į Kauno technikos kolegiją, kiek studentų šiuo metu kolegijoje studijuoja.

4ag klasės mokinė Agnė Kalinauskaitė

 

Įspūdinga diena Policijos mokykloje

Mes – tie laimingieji, kurie esame tikrai apsisprendę ir jau pasirinkę profesiją, atitinkančią mūsų pomėgius. Kas tie mes? Dėl tam tikrų priežasčių neatskleisime pavardžių, tik paminėsiu, kad esame 4acg klasės mokiniai. Ir mes – keturi būsimi pareigūnai – vykome į Lietuvos policijos mokyklos atvirų durų dieną. Mokykla įsikūrusi Kauno rajono Mastaičių kaime. Policijos mokykloje atvirų durų diena buvo labai įspūdinga. Pamatėme kasdieninį pareigūnų darbą, kursantų kasdieninę veiklą, susipažinom su šios profesijos specialistų veikla. Lietuvos policijos mokyklos kursantai rodė fizinius veiksmus, kuriuos pareigūnai dažniausiai turi panaudoti darbe kritiškose situacijose. Tos dienos įspūdžiai buvo tikrai nuostabūs.

4cg klasės mokinė Karolina Merkeliūnaitė

 

Pažintis su sektoriniu praktinio mokymo centru „Modus“

Tai, kad prie Kauno prekybos centro „Akropolis“ veikia didžiulis ir modernus grožio centras, žino daugelis, tačiau tikrai ne visi žino, jog tai išskirtinis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro sektorinis praktinio mokymo centras. Mes, 4 abc g klasių mokiniai, kaip ir daugelis kitų atvirų durų dienų lankytojų, užėję susipažinti su profesinio mokymo centru iš arčiau, stebėjomės ir negailėjome gerų atsiliepimų. Apsilankius moderniuose „Modus“ kirpimo, kosmetikos, kūno masažo, SPA, kirpimo, siuvimo kabinetuose, kaipmat išgaruoja kažkada vyravęs mąstymas, kad profesinės mokyklos neatsinaujina. „Modus“ centre Atvirų durų dienų lankytojams buvo teikiama informacija apie profesinio mokymo programas pagal kryptis: grožio, socialinės gerovės, verslo ir sveikatos. Labiausiai mes domėjomės masažuotojo, paramediko, kirpėjo, higieninės kosmetikos kosmetiko profesijomis. Į mūsų užduodamus klausimus atsakė jau šiose mokymo programose besimokantys mokiniai bei mokytojai. Daugelis iš dalyvavusių Atvirų durų dienoje panoro patys išbandyti savo jėgas. Besidomintiems paramediko profesinio mokymo programa buvo pasiūlyta išmokti gaivinti žmogų, siuvėjo – pasigaminti papuošalą, ortopedinės avalynės gamintojo – susipažinti su įtvarų gamyba, garso ir vaizdo technikos operatoriaus – išbandyti save kuriant vaizdo klipus. Grožio krypties programas labiausiai reprezentavo nemokamai renginio metu atliekamos grožio procedūros. Daug ką pamatėme, susipažinome, išbandėme ir su klasės draugais patraukėme apžiūrėti miesto.

4 bg klasės mokinė Kamilė Dovydaitytė

 

 Atvirų durų diena Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje

Į atvirų durų dieną Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyrių kai kurie 2 abg klasių mokiniai vykome daugiau iš smalsumo nei norėdami sieti su juo savo ateitį. Tačiau tai, ką pamatėme ir ką sužinojome, pakeitė mūsų nuostatas – supratome, kad profesinė mokykla be reikalo yra nuvertinama. Įspūdžiai, turiu pastebėti, buvo labai geri. Visiems patariu: pamatyk pats ir tik tada daryk išvadas. Pačioje pradžioje mus svetingai sutiko šio centro dėstytojos, supažindino su profesinio mokymo privalumais bei mokymosi galimybėmis, pristatė mokymosi programas, neformalaus švietimo veiklas. Mokytojos kalbėjo apie gerai besimokančių moksleivių galimybes stažuotis užsienio valstybėse bei papasakojo apie jau įvykusius vizitus, supažindino su lengvatinio važinėjimo galimybe bei stipendijų sistema. Apžiūrėjome kabinetus ir laboratorijas su specifinėmis mokymo priemonėmis. Pavyzdžiui, mums buvo atrakcija stebėti žaižaruojantį kalvės žaizdrą, su tikru virinimo aparatu virinti geležį, pamatyti, kuo skiriasi čia įrengti technologijų kabinetai, ir palyginti su mūsų gimnazijos. Tikrai nesigailiu, kad buvau, mačiau ir išbandžiau.

2ag klasės mokinys Lukas Grigaitis

 

Susitikimas su LAMA BPO atstove

Trečių ir ketvirtų gimnazijos klasių mokiniai susitiko su Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti atstove. Pagrindinis šio susitikimo tikslas – pateikti mokiniams informaciją apie 2017 m. ir 2018 m. bendrąjį priėmimą į Lietuvos aukštąsias mokyklas. Susitikime su LAMA BPO atstove mokiniai susipažino su pagrindiniais teisiniais dokumentais, minimaliais reikalavimais ir bendrojo priėmimo etapais. Gimnazistai sužinojo, kaip formuojamas konkursinis balas ir kam teikiama pirmenybė. Buvo gimnazistai informuoti, kaip rinktis stojamuosius egzaminus, kalbėta apie pasirašomą studijų sutartį, baigiamąjį brandos darbą.

Karjeros koordinatorė Sonata Kurienė  

Kategorijos: Naujienos