Politika ir jaunimas – du nesuderinami dalykai?

Paskelbė saulius

Daug kas sako, kad politika – tai nešvarus reikalas, o jaunimui veltis į tai labai neprotinga. Tačiau mes atsakome: ,,Baikit, taip nėra“ ir įrodysime, kad jaunimui politika yra labai svarbus ir įdomus dalykas, galbūt net įdomesnis nei kai kuriems suaugusiems.

Vasario 27 d. kartu su 2bg klasės mokine Deimante Bakaityte dalyvavome Seimo 100 – dienio debatuose Lietuvos Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje. Susitikome su pagrindinių partijų atstovais – LVŽS atstovu Virginijumi Sinkevičiumi, TS-LKD partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu, LSDP partijos pirmininko pavaduotoju Juozu Oleku, liberalų sąjūdžio atstove Viktorija Čmilyte – Nielsen bei mišrios grupės atstovu Linu Balsiu. Debatus moderavo ,,Žinių radijo“ vedėjas Aurimas Perednis. Prisiminėme ir aptarėme visų dabartinių Seimo narių pažadus prieš 100 dienų, kai jie buvo tik kandidatai į Seimą. Buvo džiugu pamatyti, kad ir partijos bei koalicijos, ir patys save iškėlę seimūnai skuba pažadus vykdyti arba įvykdė. Turėjome puikią galimybę užduoti mums rūpimus klausimus Seimo atstovams, padiskutuoti. Visi 100 – dienio dalyviai davė pažadus artėjančioms 100 dienų Seime, o mes tikimės, kad jų bus laikomasi.

Antrąją mokymų dieną pradėjome su ryšių su visuomene specialistu Arijumi Katausku – klausėmės paskaitos ,,Kaip padėti jaunimui pasakyti žinau, ką renku?“ Vėliau dirbome darbo grupėse ir mokėmės, kaip reikia surengti priešrinkiminius debatus, diskutavome apie politikos stebėsenos tinklo ,,Žinau, ką renku“ veiklą bei pristatymą mokykloms. Labai džiugu, jog turėjome galimybę ir kartu su Deimante prisidėjome prie šios iniciatyvos – dabar esame politikos stebėsenos tinklo atstovės Šakių rajone. Pasisėmeme puikios patirties, užmezgėme daug naujų ryšių bei patyrėme begalę įsimintinų akimirkų.

Milda Čebanauskaitė, 1ag klasė

Kategorijos: Naujienos