Pokalbis, kuris nepaliko abejingų

Paskelbė saulius

Kovo 20 dieną į gimnaziją buvo atvažiavęs Klaipėdos miesto savivaldybės narkotikų kontrolės komisijos narys, Lietuvos blaivybės draugijos „Baltų ainiai“ pirmininkas, lektorius Artūras Šiukšta, kuris pradėjo pokalbį apie žalingus įpročius – tema „Kibernetinės priklausomybės“. Iš pradžių galvojome, kad tai bus dar viena eilinė ir nuobodi paskaita, tačiau, pasirodo, klydome. Lektorius pranoko mūsų lūkesčius. Sužinojome tiek daug informacijos, kad jos visos net neįmanoma surašyti, paminėsiu tik keletą įdomių faktų: kalbėti mobiliuoju telefonu yra tas pats, kaip įkišti savo galvą į mikrobangų krosnelę; naujausi tyrimai parodė, kad jaunimas nebesugeba perskaityti A4 formato lapo (perskaitę visą lapą negali pasakyti, apie ką buvo rašoma pradžioje, nes nebemoka susikaupti); iš visų mūsų nuostatų 95% nėra mūsų nuomonė, ją sudaro kitų žmonių įrodymai ir mintys; nebesivysto mūsų intelektas, mes nebendraujame ir gyvename virtualiame pasaulyje.

Po paskaitos paprašiau bendraamžių parašyti savo nuomonę apie tai, kas patiko ir kas ne. Dažniausiai iš draugų vos vieną kitą žodį gali išpešti, bet šį kartą jaunuolių mintys liejosi per kraštus. Taigi, dabar pateiksiu keletą nuomonių ir, manau, tikrai suprasite, kad šį lektorių tiesiog privalome dar ne kartą pasikviesti į mūsų gimnaziją.

,,Labai įdomi ir informatyvi paskaita. Šaunus ir linksmas lektorius. Labai patiko, mielai paklausyčiau dar.“ (Urtė, 2bg)

,, Labai nustebino! Nesitikėjau, kad bus taip įdomu. Pranešėjas viską pateikė žaismingai, jaunimui suprantama kalba. Ačiū!“(Livija, 2bg)

,,Pirmiausia, tokia paskaita buvo labai naudinga, nes buvo įtraukti ir mokiniai, ir mokytojai. Man labai patiko ir lektorius Artūras. Pirmą kartą mokykloje buvo paskaita, kuri visus sudomino ir po paskaitos esu dar vis pilna įspūdžių.“ (Austėja, 2bg)
,,Tiesiog žiauriai gera paskaita! Ir labai reikalinga jaunimui. O lektorius tiesiog puikus, paskaita 10/10.“ (Mažvydas, 2bg)

,,Kalbėtojas atėjo pasiruošęs ir žinojo, kam pasakos. Atėjusi maniau, kad bus dar viena nuobodi paskaita su nuobodžiu dėstytoju. Bet išėjau iš renginių salės su šypsena ir tikrai susimąsčiusi. Manau, kad tokios paskaitos yra naudingos.Tikrai viskas puikiai ir sklandžiai pavyko. Esu nustebusi, kad klasėje bendraklasius nugirdau giriant dėstytojo paskaitą. Taip retai kada atsitinka.“ (Gintarė, 2ag)

,,Buvo labai įtraukianti paskaita, tikrai buvo įdomu klausyti, nebuvo kada nuobodžiauti.“ (Rasa, 2bg)

,,Vykusi paskaita išties sudomino. Smagu, kad tai nebuvo eilinis ,,bambėjimas”, kaip nesveika yra naudotis telefonu ar kaip greit galima įgyti priklausomybę. Tai buvo pateikta įdomiau, suprantamiau ir gyviau. Smagu, kad lektorius mėgaujasi savo darbu, moka bendrauti su jaunimu, sudominti ir patraukti pokalbiais apie sveiką gyvenseną. Tokių žmonių dabar iš tikrųjų trūksta. Pati vakar po paskaitos girdėjau mokinius sakant, kad visai nesinorėjo iš jos išeiti – buvo labai įdomu.“ (Milda, 1ag)
Nuoširdžiai dėkojame Sveikatos biurui, kuris mums dovanojo tokį susitikimą su gerbiamu Artūru Šiukšta. Lauksime dar daugiau tokių šiuolaikiškų ir informatyvių paskaitų!

Deimantė Bakaitytė, 2bg klasė

Kategorijos: Naujienos