Metodinė diena Kybartuose

Paskelbė saulius

Kovo 15 dieną grupė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokytojų dalyvavo Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijos organizuotoje metodinėje dienoje. Tema – ,,Probleminio mokymo metodai dalyko teorines žinias siejant su praktine veikla”.

Kodėl Kybartuose? Mes jau seniai esame užmezgę pažintį su Kristijono Donelaičio gimnazija, dalyvavę bendruose projektuose, konferencijose, parodose. Tad vykome atsakomojo vizito, norėdami šią draugystę tęsti.

Mūsų gimnazijos mokytojams buvo parodytos edukacinės erdvės, renginių salėje buvo pristatyta Kristijono Donelaičio gimnazijos istorija ir dabartis, gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, metodinės tarybos pirmininkė Nijolė Černauskienė kalbėjo apie probleminį mokymą.

Atskirose metodinėse grupėse vyko veiklos. Kalbų ir socialinių mokslų grupė stebėjo ir aptarė atvirą lietuvių literatūros pamoką III gimnazijos klasėje, menų, etikos, tikybos ir kūno kultūros metodinė grupė – atvirą tikybos ir etikos pamoką Ic gimnazijos klasėje, gamtamokslių grupėje (matematika, biologija, chemija, fizika) vyko diskusija apie pamokos intrigą, teorijos siejimą su praktika ir mokinių pažangos siekimą.

Refleksijos metu mokytojai aktyviai dalijosi patirtimi, išsakė savo nuomonę ir pasiūlymus dėl matytose pamokose organizuotų veiklų.

Metodinė diena buvo turininga, prasminga, šilta.

Gimnazijos informacija

Kategorijos: Naujienos