Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarų klubo susitikimas su jaunuomene

Paskelbė saulius

Kovo 8 dieną vyresniųjų klasių mokiniai dalyvavo Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarų susitikime su jaunimu. Renginį vedė Nepriklausomybės akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė. Pranešimus skaitė Česlovas Vytautas Stankevičius (‚,Lietuvos valstybės atkūrimas“), Mečys Laurinkus (,,Sąjūdis – Lietuvos Nepriklausomybės šauklys‘‘), Jonas Prapiestis (,,Teisinės sistemos kūrimas“), Saulius Pečeliūnas (,,Šalies gynybos sistemos kūrimas“), Birutė Valionytė (,,Aplinkos apsaugos sistemos kūrimas“), Irena Andrukaitytė (,,Tautinė mokykla ir švietimo reforma“), Gediminas Vagnorius (,,Ūkio reforma“), Aurimas Taurantas (,,LR Konstitucijos parengimas ir priėmimas“), o renginį užbaigė LR Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Susitikome su Seimo nariu Kęstučiu Smirnovu ir jo padėjėja Vida Pabarčiene. Jie mums aprodė Seimą.

Iš Seimo patraukėme į Martyno Mažvydo nacionalinę biblioteką, kurioje susipažinome su edukacinėmis erdvėmis, skaitytojų salėmis ir didžiausia knygų kolekcija.

Kaip jautėmės po tokios rimtos kelionės? Didžiausią įspūdį paliko milžiniška Mažvydo biblioteka, kuri savo fonduose turi daugiau kaip šešis milijonus knygų, ir mūsų kraštiečio Kęstučio Smirnovo ekskursija po Seimą. Didžiulį įspūdį paliko Kovo 11-osios salė – Nepriklausomybės atkūrimo akto paskelbimo vieta.

Gintarė Armonavičiūtė, 2ag klasė

Kategorijos: Naujienos