Kovas – karjeros planavimo mėnuo

Published by saulius on

Mūsų gimnazijoje didelis dėmesys skiriamas būsimos karjeros planavimui. Mokiniai aktyviai bendrauja su koordinatore mokytoja Sonata Kuriene, kasmet važiuoja į aukštųjų mokyklų muges, apie būsimą profesijos pasirinkimą kalbama per klasės valandėles. Kovo mėnesį mūsų gimnazijos mokiniai skirs dar didesnį dėmesį savo karjeros planavimui. Į karjeros koordinatorės suplanuotas pamokas atvyks aukštųjų, profesinių mokyklų , įvairių specialybių atstovai pristatyti savo profesijas. Mokiniai lankysis įvairiose įstaigose, įmonėse, atliks įvairias užduotis, testus apie profesijos rinkimąsi.

Pirmosios kregždės – keturios žavios Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro mokinės ir jų dėstytoja. Dėstytoja mums, IV gimnazijos klasės mokiniams, pristatė savo mokyklą, stojimo sąlygas, ugdymo programą, kokias profesijas galima įsigyti, kokia užklasinė veikla, kokios būsimo darbo ar tolesnio mokymosi perspektyvos. Buvo labai įdomu, kad patys galėjome padirbėti praktiškai. Būsima kirpėja pristatė kirpėjos darbo subtilybes, mokė plaukų dažymo sruogelėmis įmantrybių. Visažistė supažindino su makiažo reikalavimais ir leido išbandyti kosmetikos priemones bei pasidažyti su profesionalia kosmetika. Būsima paramedikė pasakojo apie paramedikų profesiją ir visi ištempę ausis klausėsi, buvo rimtai susidomėjusių šia profesija. Pamoka pralėkė kaip kelios minutės, praplėtėm akiratį, sužinojom, išbandėm, o galbūt kai kas, kas dar nebuvo apsisprendęs dėl tolesnio savo karjeros kelio, suprato, kurią profesiją rinktis.

Vasario 28 d. DNB banko darbuotojos vedė įdomią verslumo pamoką IV g klasių mokiniams – jos pasidalino profesine patirtimi ir pristatė banko veiklą.

IV ag klasės mokinė Daina Žebrauskaitė

Categories: Naujienos