Karjeros mėnuo tęsiasi

Published by saulius on

Tavo karjera – tavo rankose – taip mums, abiturientams, biologijos pamoką pradėjo Kauno kolegijos studentė, buvusi mūsų gimnazijos mokinė Gerda Jokymaitytė. Pirmiausia Gerda pristatė mokyklą, kurioje mokosi, studijų programas ir kokias specialybes galima įsigyti. Ji pati jau antrus metus kolegijoje studijuoja akušeriją. Paprašyta plačiau pristatyti šią specialybę, studentė atsakė, kad akušerija – mokslas apie pagalbą nėščiosioms ir gimdyvėms. Greta akcentavo koleginių studijų privalumus. Vienas iš jų tai, kad kolegijose praktinės studijos realioje aplinkoje sudaro 31 proc. studijų programos. Praktikose įtvirtinamos teorinės žinios. Studentai turi puikias galimybes žinias gilinti didžiosiose Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigose: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės VŠĮ Kauno klinikų akušerijos, gimdymo, ginekologiniuose, intensyviosios terapijos skyriuose, Kauno P. Mažylio gimdymo namuose, Krikščioniškuose gimdymo namuose, Kauno klinikinėje ligoninėje. Šios kolegijos studentai išnaudoja galimybę vykti dalinėms studijoms į Austrijos aukštąsias mokyklas. Antras privalumas, kad gali suderinti mokslą ir darbą. Greta jau antrus metus dirba UAB Saulės šeimos medicinos centre ir puikiai suderina mokslą, darbą.

Pristačiusi savo mokyklą studentė vedė biologijos pamoką. Pamokos tema susijusi žmogaus gyvybe. Apie pirmąją pagalbą, gaivinimą, pradinį gaivinimą, ką reikia daryti pamačius žmogų be sąmonės. Gerda aiškiai ir suprantamai pasakojo. Galiu pasakyti, kad pamoką aš išmokau puikiai.

Studentė, viską papasakojusi, leido mums patiems pabandyti atlikti gaivinimą ant manekeno. Gaivinome trise, vienas davė nurodymus kuriam skambinti greitajai pagalbai, o kuriam bėgti atnešti defibriliatorių. Likęs mokinys turėjo daryti pradinį gaivinimą. Mokiniams tai tikrai sunkiai sekėsi, nes gaivinimas atima daug jėgų.

Pamoka praėjo puikiai. Ji buvo nekasdieniška, naudinga, praktiška. Ačiū sakome Gerdai už įdomią ir kūrybingą pamoką.

IV ag klasės mokinė Rasa Drevininkaitytė

Categories: Naujienos