Ir skautai sportuoja

Paskelbė saulius

Norime papasakoti, kaip mes, Lukšių „Ąžuolo“draugovės skautai, vykome į sueigą Smalininkuose „SkautOlimpiada“ ir dalyvavome įvairių sporto šakų varžybose.

Pirmiausia įsikūrėme, po to – tradicinė rikiuotė, o jau tada žygiavome į mokyklos stadioną, kur įžiebėme mūsų olimpinę ugnį. Varžėmės visi skirtingose rungtyse, nuotaika buvo puiki, visi draugiški. Juk žinome, kad sportas – tai taika. Po smarkių kovų sulaukėmė tos akimirkos, kai įteikiami olimpiniai medaliai.

Antrosios dienos ankstus rytas buvo labai džiugus, nes žygiavome prie Smalininkų varpo, kur jaunesniosioms skautėms buvo užrišti geltoni kaklaraiščiai (jos gavo aukštesnįjį laipsnį). Toliau mūsų laukė mankšta ir rytinė rykiuotė, skirta Kovo 11-ajai. Šios svarbios valstybinės šventės proga buvo duotas startas bėgti maratoną. O po jėgų išbandymo maratone laukė labai įdomus kūrybinis darbas mokykloje. Susiskirstę pagal amžių į grupeles, piešiniais iliustravome Lietuvos himno frazes. Piešiniai buvo vertinami, už juos teikiami apdovanojimai.

Sueigos pabaigoje buvo paskelbti bendri rezultatai. Mūsų draugovė užėmė II-ąją vietą! Mes nusprendėme, kad tai net labai gerai. Skautai taip pat nori būti stiprūs ne tik savo dvasia, bet ir kūnu.

Skautė Klaudija

Kategorijos: Naujienos