LMS Žiemos forumas 2017 – XXIII-ioji Neeilinė Asamblėja

Paskelbė saulius

Vasario 10 – 12 dienomis Kaune vyko Lietuvos moksleivių sąjungos Žiemos forumas – XXIII – ioji Neeilinė Asamblėja. Žiemos forumą, beveik jau tradiciškai, organizavo Kauno mokinių savivaldų informavimo centras (MSIC). Mūsų gimnazijai atstovavo gimnazijos prezidentė Milda, o su ja kartu forume dalyavo ir Šakių rajono moksleivių tarybos pirmininkė lukšietė Guostė. Forumas vyko 3 dienas, todėl galimybių buvo begalė. Pirmąją dieną klausėmės keliautojo, avantiūristo M. Žalkausko pasakojmų apie jo avantiūristines keliones pėsčiomis. Paskaitą savižudybių tema skaitė ekonomistas bei politikas M. Majauskas. Vėliau dalyvavome ilgamečio renginių ir mokymų vedėjo, socialinių projektų, tokių kaip padėkų portalas www.aciu.lt, sumanytojo Aurelijaus Daškevičiaus paskaitoje. Vakare rinkomės į darbo grupes ir nagrinėjome rezoliuciją dėl emocinės aplinkos gerinimo bendrojo lavinimo mokyklose. Po to rinkomės į socializaciją ,,Emocija+“, kurios metu klausėmės ,,Laisvės“ gimnazijos mokinės M. Osipovaitės, Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos direktoriaus Rolando Kučiausko, Nerijaus Buivydo bei Igno Lelio pokalbių apie švietimą, emocinę aplinką mokyklose ir patyčias.

Kitą dieną vėl rinkomės į darbo grupes ir nagrinėjome kitą dokumentą – rekomendacinius nuostatus mokyklų taryboms. Apsvarstę visus dokumentus, rinkomės į asamblėją, kurios metus buvo priimti arba atmesti pakeitimai, pasiūlymai. Deja, vienas iš dokumentų buvo nepriimtas. Pasibaigus 4 valandas trukusiai asamblėjai ir dokumentų nagrinėjimui vykome atsipalaiduoti į klubą ,,Combo“. Jame klausėmės gyvo garso muzikos, mėgavomės puikia kompanija ir fantastiška atmosfera.

Trečiąją dieną visi skubėjome į LR Seimo nario bei TS – LKD partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio paskaitą, kurios metu visi galėjome užduoti politikui klausimų, bendrauti gyvai. Klausėmės ,,Kalba.lt“ atstovo pristatymo, kuriame buvo pateikta informacija apie studijas užsienyje, taip pat dalyvavome Socialinės mokslų kolegijos (SMK) direktorės pristatyme.

Iš šio forumo galbūt negavome visko, ko tikėjomės, tačiau, kaip bebūtų, įgavome patirties bei užmezgėme naujus ryšių, kėlėme savo kompetencijas. Labai laukiame Pavasario forumo, kuris vyks Vilniuje.

Milda Čebanauskaitė, gimnazijos mokinių tarybos prezidentė

Kategorijos: Naujienos