„Viltis pėdutėms”

Published by saulius on

O buvo taip… Mūsų mažose širdelėse gimė noras užjausti, padėti, pradžiuginti, todėl organizavome akciją ,,Viltis pėdutėms”, kurioje dalyvavo visa gimnazija. Akcijos metu rinkome paramą gyvūnų globos organizacijai „Lesė”. Stengėmės surinkti tai, ko reikia jos gyventojams. Mokiniai aukojo įvairių valymo priemonių, šluosčių, dubenėlių ir, žinoma, pinigėlių, kurių surinkome net 135 eur. Šie pinigėliai bus skirti ir gyvūnų gerovei, ir patalpų remontui.

Sausio 23 dieną vežėme mūsų dovanas gyvūnų globos organizacijos „Lesė” globotiniams. Važiavo 4b klasės mokiniai (mokytoja Rasa Kurienė). Pakeliui stabtelėjome smagiai pažaisti boulingo. Sekėsi tikrai puikiai ir visų veidus puošė šypsenos. Po šio pasilinksminimo toliau tęsėme savo misiją. Kadangi atvykome netuščiomis, todėl pirmiausia įteikėme mūsų gimnazijos mokinių suneštą paramą. „Lesės“savanoriai mus pakvietė į ekskursiją, kurios metu sužinojome, kad šioje organizacijoje glaudžiasi ne tik benamiai gyvūnai, bet ir sužaloti, laisvėje negalintys gyventi paukščiai, ropliai. Savo akimis matėme lapę, kurią sužeistą priglaudė ir išgydė savanoriai. Buvo įdomu sužinoti, kad ši organizacija vykdo beglobių gyvūnų sterilizacijos programą. Liūdna buvo žvelgti į senučius šunelius, kurie tapo nereikalingi savo šeimininkams. Stebėjome ir katinėlius, kurie prašydami dėmesio tiesė savo letenėles ir prašėsi glostomi. ,,Lesės“ savanorė teigė, kad gyvūnams svarbiausia žmonių meilė, priežiūra, atsakomybė už juos.

Ekskursijos metu supratome, kaip svarbu būti atsakingiems ir kaip svarbu mokėti užjausti, nes visiems gyvūnams, gyvenantiems prieglaudoje, labai tūksta dėmesio žmogaus, kuris mylėtų, neišduotų ir nepaliktų.

Šokių mokytoja Edita Skauronė

Categories: Naujienos