Tikras skautas

Published by saulius on

Skautų veiklos tikslas yra auklėti dorus, kilnios dvasios, tvirto būdo, sveikus, sąmoningus žmones ir naudingus piliečius savo tėvynei ir pasaulio bendruomenei. Būdamas skautu, žmogus išdrąsėja, pradeda tikėti ir pasitikėti savimi, išmoksta bendrauti ir būti tolerantiškas.

Lukšių ,,Ąžuolo‘‘ draugovės vadovė Jolita Zokienė labai stengiasi, kad kiekvienas jos draugovės skautas augtų patriotiškas, sąžiningas ir geras žmogus. Visos pastangos nenuėjo veltui – draugovės gretose dabar yra daug puikių skautų. Vienas žymiausių lukšiečių skautų – Dominykas Urbštas.

Dominykas mokosi 8b klasėje. Skautų būrelį jis lanko jau trejus metus, ryši geltoną skauto kaklaraištį, o dabar yra kandidatas į patyrusius skautus. Ši veikla aštuntoką Dominyką labai pakeitė: jis tapo drąsesnis, atsiskleidė ir parodė tikrąjį save. Jis apie skautavimą kalba lyg apie savo gyvenimo būdą, kaip apie pačią mėgstamiausią veiklą. Vieną kartą mums nuoširdžiai besišnekučiuojant šis skautas pasakė : ,,Skautaudamas aš atsipalaiduoju ir tampu savimi.“

Ir Tauragės krašto skautai Dominyką puikiai žino. Jis dalyvavo trijose vasaros stovyklose, visose krašto ir draugovės sueigose, įvairiose akcijose atstovavo Lukšių draugovei, be to, yra vienas iš vadovės pagalbininkų organizuojant įvairius skautiškus renginius bei sueigas. Dominyko idėjos visada būna originalios ir vyriškos, o jis pats išsiskiria sumanumu ir šaltu protu.

Lukšiečiai ,,Ąžuolo‘‘ draugovės skautai Dominyką laiko autoritetu. Tad paklausiau, ką jie mano apie skautą Dominyką. Klaudija Bikmanaitė sako: ,,Jis yra labai pareigingas ir visada atliks tai, kas jam liepiama atlikti. Be jokių abejonių – jis viską padarys. Jis TIKRAI nusipelno vyšninio kaklaraiščio. Ir linkiu jam pasiekti tai, ko labiausiai trokšta.“ Skautas Vaidas Blažiūnas kalba taip: ,,Aš ir Dominykas esame bendraklasiai jau aštunti metai. Anksčiau Dominykas atrodė uždaras ir drovus, bet, pradėjęs lankyti skautus, jis tikrai pasikeitė. Jis tapo drąsesnis ir draugiškesnis. Dominykas keičiasi tik į gera.“ Dar viena pašnekovė Ugnė Kazernavičiūtė iš šeštos klasės taip pat negailėjo gražių žodžių: ,,Kiek Dominyką matydavau, atrodydavo itin ramus… Per visus skautavimo metus Dominykas labai surimtėjo, tapo atsakingas. Anksčiau bijodavau paprašyti pagalbos ar paklausti, o dabar drąsiai galiu į jį kreiptis visais klausimais ir prašyti pagalbos. Be abejo, Dominykas yra labai šaunus. Tokio amžiaus vaikinų ir tokių malonių pažįstu nedaug. Anksčiau jis buvo ne toks, koks yra dabar. Atrodė per daug rimtas ir nenorintis pasikalbėti. Bet dabar viskas kitaip. Jeigu tik reikia, jis noriai ir entuziastingai padeda. Dominykas labai geras brolis.“

Lukšiečiai be galo džiaugiasi broliu Dominyku ir linki jam visa, kas geriausia. Tikimės, kad jaunesnieji skautai ims iš jo pavyzdį ir augs skautiška dvasia. O ,,Sakalų“ skiltis, kuriai Dominykas vadovauja, niekad nepritrūks originalių idėjų ir aktyvios veiklos.

8a klasės mokinė skautė Arijana Bagdanavičiūtė

Categories: Naujienos