Savanoriavimas

Published by saulius on

Kiekvienais metais ESF akademija organizuoja įvairias akcijas, kurios vyksta ištisus mokslo metus. Šiemet ši akademija pasiūlė bendrą temą – savanoriavimas. Savanoriauti galima ligoninėse, mokyklose, senelių globos namuose, gyvūnų prieglaudose ir kitose įvairiose įstaigose.

Mūsų gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Alina Staniulienė parinko temą – pagalba silpniau besimokančiam draugui. Šia idėja susidomėjo keletas gimnazisčių: aštuntokės Rugilė Raudžiūtė ir Arijana Bagdanavičiūtė. Jau nuo lapkričio pradžios jos pradėjo savanoriauti.

Kiekvieną pirmadienį po pamokų šios dvi aštuntokės savanoriauja. Jos padeda silpniau besimokantiems penktokams atlikti užduotus anglų, lietuvių kalbų ir matematikos namų darbus, pakartoja ir įtvirtina pamokose išmoktas temas, padeda pasiruošti kontroliniams darbams, pakartoja anglų kalbos taisykles. Na ir tuo pat metu visi linksmai bei smagiai pasišnekučiuoja.

Savanorės pasirinko mėgstamiausius mokomuosius dalykus: Rugilė penktokėlius moko matematikos, o Arijana – anglų ir lietuvių kalbų. O besimokančiųjų yra net 8 mokiniai.

Penktokėliai džiaugiasi, kad jiems padedama, kad jie gali viską pakartoti, įtvirtinti temas ir išmokti tai, ko nesuprato pamokos metu. Leisdami laiką su savanorėmis, jie ne tik lavinasi, bet ir atsipalaiduoja bei išmoksta bendrauti, nes juos moko tik keleriais metais vyresnės už juos gimnazistės.

Savanoriavimas yra naudingas ne tik tiems, kurie mokomi, bet ir tiems, kas moko. Merginos lavina bendravimo įgūdžius, įtvirtina išeitas mokomųjų dalykų temas, išmoksta mokyti ir vadovauti didesnei vaikų grupei, ją suvaldyti, be to, savanoriaujant ugdomas tolerantiškumas ir gerumas, nelaukiama jokio atlygio. Tokios savybės, įgytos savanoriaujant, gyvenime labai praverčia. Kiekvieną dieną žmogus susiduria su įvairiais išbandymais, kai reikia būti tolerantiškam, geram, kai reikia dirbti ir nelaukti atlygio. Žinoma, svarbiausia savanoriavimo darbe – būti optimistiškiems ir pozityviems.

Gimnazijos informacija

Categories: Naujienos