Kaip mes laukėme Kalėdų ir Naujųjų metų

Published by saulius on

Mes tikrai laukėme gražiausių žiemos švenčių. Galima laukti dviem būdais: laukti ir niurzgėti, kad taip ilgai tenka laukti. O galima laukti ir kitaip. Kaip? Skaitykite.

Jau gruodžio pradžioje išpuošėme visus gimnazijos langus ir kabinetus. Gyvenome šventiškoje aplinkoje. Atsirado noras daryti gerus darbus: 2ag klasės mergaitės sukūrė Advento kalendorių, gimnazijos mokiniai nešiojo sveikinimus buvusiems gimnazijos mokytojams, klasės dalyvavo akcijoje ,,Viltis pėdutėms”. Šaunieji skautai gimnazijos ir Lukšių bendruomenei dalijo Betliejaus taikos ugnį. Ir ne tik. Jie net dvi dienas draugavo adventinėje sueigoje. Skautus aplankė vienuolės, kurios į Lietuvą atvyko net iš tolimosios Peru. Su vienuolėmis skautai mokėsi giedoti kalėdines giesmes, pynė adventinį vainiką, žaidė, šoko, nakvojo gimnazijoje, gamino kalėdinius žaisliukus ir jais papuošė antrojo gimnazijos aukšto langus.

Visa gimnazija laukė Šv. Kalėdų ir dovanojo vieni kitiems šventines akimirkas.

Priešmokyklinukai visą Advento laikotarpį skaitė Kalėdų senelio siunčiamus laiškus, kuriuose buvo ir užduočių. Jie piešė, rašė laiškus, siuntė palinkėjimus tėveliams, puošė savo klasę, skaičiavo Advento kalendoriuje dienas iki Kalėdų, mokėsi kalėdinių dainelių ir eilėraštukų.

Pradinių klasių vokalinis ansamblis „Rasos lašeliai” savo gerumu dalijosi dovanodamas koncertą socialiai remtinų šeimų vaikams.

Prieškalėdinėmis dienomis visose klasėse prasidėjo tikri džiaugsmai. Penktadienį iš ryto pirmame gimnazijos aukšte prie paradinių durų visus sveikino ir vaišino būrelis Kalėdų senelių (nuoširdžiai dėkojame rėmėjai, Lukšių verslininkei ir buvusiai mūsų mokyklos mokinei Kristinai Jančaitienei). 1 klasės mokiniai ir jų mokytoja vyko į Šakių kultūros centrą. Čia jie žiūrėjo spektaklį ,,Nykštukas ir septynios snieguolės”, susitiko su Kalėdų seneliu. Visose pradinėse klasėse vyko Advento rytmečiai. Mokiniai kartu dengė stalą, ant jo dėjo atsineštus savo Kūčių patiekalus. Vaikai susipažino su senovės lietuvių papročiais ir tradicijomis, ragavo 12 valgių, aiškinosi patiekalų ant Kūčių stalo reikšmę. Rytmečio metu buvo kalbama apie Kūčių papročius, tradicijas, žinoma, bovo išbandyti ypatingosios nakties burtai.

2 b klasės mokiniai visą gruodžio mėnesį dalyvavo dviejuose tarptautiniuose eTwinning projektuose „Oh…Oh…Oh…Cristmas is coming…” ir ,,Exchanging Cristms cards”(visos veiklos smulkiai surašytos ir iliustruotos klasės puslapyje). Klasės mokinių tėvus ir pradinių klasių mokinius antrokai pakvietė į adventinį rytmetį ,,Oi…Oi…Oi…Artėja Kalėdos…” Adventinių rytmečių metu sulaukta ir pačio Kalėdų senelio su dovanomis. Su seneliu pradinukai dainavo, šoko, deklamavo.

5 – 4g klasių mokiniai vedė klasių valandėles ,,Senuosius metus palydint…” Jie ne tik vaiši-nosi saldumynais, prisiminė gražias akimirkas iš moksleiviško gyvenimo, dėkojo vieni kitiems, tradiciškai keitėsi dovanėlėmis. Kalėdų senelis visoms klasėms atnešė po didelį maišą saldainių. Tą dieną buvo daug jaunatviško juoko, šurmulio ir puikios kalėdinės nuotaikos.

Gimnazijos informacija

Categories: Naujienos