Aukštųjų mokyklų mugė

Published by saulius on

15 metų iš eilės Kauno futbolo manieže organizuojama „Aukštųjų mokyklų mugė“. Šių metų sausio 18 dieną 4abcg klasių moksleviai, lydimi mokytojos Sonatos Kurienės, vyko jau į 16 – ąją mugę, kuri pirmą kartą vyko Kauno Žalgirio arenoje. Jos perkėlimas į modernią ekspozicijos erdvę Kauno centre atvėrė naujas galimybes dalyviams pristatyti savo inovacijas, išradimus, pateikti studentų darbų ekspozicijas ar pristatyti kitas įdomias moksleiviams veiklas.

Arenos amfiteatre vyko dalyvių prisistatymai, paskaitos ir diskusijos su išskirtinėmis asmenybėmis apie jų patirtį renkantis karjeros kelią. Renginio tikslas – aukštesniųjų klasių moksleivius, mokytojus ir visus, kurie domisi aukštuoju mokslu, supažindinti su aukštųjų mokyklų siekiais ir tikslais, pirmosios ir antrosios pakopos studijų programomis, pasirinkimo galimybėmis ir priėmimo tvarka, taip pat patarti ir konsultuoti, kokių žinių ir gebėjimų reikia norint studijuoti, kaip pasirengti studijoms.

Peržengti stojimo į aukštąsias mokyklas kartelę kasmet darosi vis sunkiau, rinktis būsimą profesiją abiturientai privalo itin atsakingai ir tikslingai. Todėl „Aukštųjų mokyklų mugės“ užduotis ne tik padėti išsirinkti studijų temą, bet ir suplanuoti papildomų kompetencijų įgijimą.

Akvilė Grigaitytė, 4bg klasė

Categories: Naujienos