V. Servutienės paskaita gimnazijos mokytojams

Published by saulius on

Gruodžio 13 d. Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centre VšĮ Nacionalinės regionų plėtros agentūros psichologinio ir karjeros konsultavimo skyriaus vedėja, psichologė lektorė Virginija Servutienė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokytojams skaitė paskaitą ,,Aukime kartu. Šiuolaikiniai vaikai“.

Psichologė Virginija Servutienė – daugelio formalių ir neformalių programų, straipsnių autorė, lektorė, turinti dėstymo ir praktinio konsultavimo įgūdžių. Kalbėdama apie šiuolaikinius vaikus, lektorė teigia: ,,Šiuolaikinių vaikų aktyvumas visiems suprantamas, tačiau jo nepakanka, kad atsirastų tikslingas ir sėkmingas veikimas. Veikti – vadinasi, nuspręsti. Smegenų lūkesčio sistema suaktyvėja, jeigu yra džiaugsmo ar malonumo tikimybė. Vertingiausia motyvacijos forma – vidinė motyvacija. Ji atsiranda, kai žmogus stengiasi iš smalsumo, malonumo ar susidomėjimo.“ Psichologė gana įžvalgiai pastebi šiandienos žmogaus problemas: ,,Aplinkoje stebime, kad daugybė žmonių žiūri nematydami, klausosi negirdėdami, kalba negalvodami, juda be nuovokos, prisiliečia be jausmų…“

Tad kaip dirbti su Z kartos mokiniais? V. Servutienė pažėrė gausybę patarimų, kaip ugdyti jaunimą, kaip bendrauti, kaip keistis pačiam mokytojui.

Gyvenimas kuriamas iš vidaus, ne iš išorės.

Iš darbo parsinešti tik naudingas sau emocijas.

Sukurti santykį su mokiniu, o po to mokyti.

Pati žemiausia emocija – gėda. Negėdinti vaikų!

Keisti save, ne kitus. Pirmiausia reikia pakeisti diktorių savyje.

Auklėti pavyzdžio galia, ne moralais.

Prieš smerkdamas žmogų, paimk jo batus ir nueik jo kelią.

Nesėdėti toj pačioj gyvenimo klasėj.

Lektorė sužavėjo mokytojus kompetencija, neišsenkančia energija, nuoširdžiu bendravimu.

Lukšių Vinco Grybo gimnazija dėkoja lektorei už optimizmą, šmaikščius posakius ir gilias, prasmingas mintis.

Gimnazijos informacija

Categories: Naujienos