Respublikinėje viktorinoje „Po žvaigždėtu dangum“

Published by saulius on

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre kiekvienais metais vyksta viktorina „Po žvaigždėtu dangum“. Šis renginys labai mėgstamas moksleivių (ypač iš didžiųjų miestų) ir visi norintys neturi galimybės dalyvauti, kadangi dalyvių skaičius ribotas. Šiais metais organizatoriai suteikė galimybę dalyvauti šimtui moksleivių iš visos Lietuvos.

Viktorinoje dalyvavo keturi mūsų mokyklos moksleiviai: aštuntokas Matas Brazdeikis, antrokės gimnazistės Ieva Kasparaitytė ir Livija Sadauskaitė bei trečiokė gimnazistė Viktorija Pavalkytė. Geriausiai pasisekė Viktorijai. Ji buvo apdovanota diplomu – užėmė trečiąją vietą.

Į Vilnių kartu su viktorinos dalyviais važiavo ir grupė žemesnių klasių moksleivių, kurie domisi gamtos mokslais. Jie turėjo progą pamatyti, kaip vyksta viktorina, ir tikriausiai netolimoje ateityje patys dalyvaus respublikiniuse konkursuose, olimpiadose ar viktorinose.

Vilniuje nuvykome į Nacionalinį lankytojų centrą. Tai vieta, kur galima susipažinti su Lietuvos nacionaliniais parkais, draustiniais, rezervatais. Centre galima žiūrėti filmus, žaisti kompiuterinius žaidimus, kurie suteikia žinių apie Lietuvos gamtą. Siūlome mokyklos mokiniams apsilankyti šiame moderniame ir šiuolaikiškame centre.

Mokytojas Antanas Burkšaitis

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos bendruomenė sveikina „žvaigždžių mergaitę“ Viktoriją Pavalkytę ir jos mokytoją Antaną Burkšaitį.

Gimnazijos informacija

Categories: Naujienos