Projektas „Oh…Oh…Oh…Cristmas is coming…”

Published by saulius on

2b klasės mokiniai dalyvauja dar viename tarptautiniame eTwinning projekte „OH…OH…OH…CHRISTMAS IS COMING…“ (Oi…Oi…Oi…Artėja Kalėdos…). Kalėdų laukimas – smagus metas. Šio projekto tikslas – rasti naujų, įdomesnių veiklos formų, kad vaikams Kalėdų laukimas taptų džiaugsmingas ir prasmingas.

Šiame projekte dalyvauja 22 mokyklos iš Portugalijos, Rumunijos, Lenkijos, Airijos, Italijos, Kroatijos, Turkijos, Graikijos ir Lietuvos. Dalyvaudami projekto veiklose vaikai turi galimybę susipažinti su kitų šalių Kalėdų tradicijomis, aptarti šių tradicijų panašumus ir skirtumus skirtingose šalyse.

Antrokai jau nuveikė nemažai smagių darbų: pagamino atvirukus ir išsiuntė kalėdinius sveikinimus projekte dalyvaujančioms mokykloms, piešė Kalėdų eglutės žaisliuką, pasipuošė savo klasę. Sekdami senomis lietuvių tradicijomis, savo eglutę papuošė šiaudiniais žaisliukais, obuoliais, saldainiais. Projekto partneriams pristatė tradicinio lietuvių Kūčių patiekalo kūčiukų receptą.

Dar daug smagių veiklų laukia: repetuojame kalėdinę dainą, gaminsime kalėdines dovanas tėveliams, pradinių klasių mokinius ir tėvelius pakviesime į adventinį rytmetį, kuriame pristatysime advento, Kalėdų papročius, tradicijas, dainuosime kalėdines dainas, žaisime advento žaidimus.

Visi darbai yra pristatomi projekto veiklų viešinimo erdvėje Twinspace. Tai nuotraukos, vaizdo medžiaga, tradicijų aprašymai. Kaip mums sekasi projekte, išsamiau sužinoti galima ir apsilankius mūsų klasės interneto svetainėje. Informacija apie mūsų veiklas projekte nuolat atnaujinama.

Mokytoja Rita Šalkevičienė

Categories: Naujienos